Slovenac Damjan Bohar - novo pojačanje Osijeka

Damjan Bohar

 Osijek ozbiljno juriša na vrh ljestvice. Njihove boje od sadas će braniti i Damjan Bohar,  28-godišnji slovenski reprezentativac koji je potpisao trogodišnji ugovor. Nakon Mure, Maribora i poljskog Zaglebie Lubina, NK Osijek će mu biti četvrti različiti klub u karijeri.

- Jedina prava ponuda za mene je bio Osijek, a kada sam se čuo s trenerom Bjelicom i kada mi je objasnio što od mene očekuju i koji su mu planovi, odmah sam rekao da želim doći tu. Maksimalno ću se potruditi što prije ući u ritam momčadi i pohvatati sve ove želje što trener ima. Sigurno ću svaku utakmicu dati sve od sebe kao što sam davao i u svojim bivšim klubovima kako bismo dosegnuli ciljeve i na kraju svi bili sretni i zadovoljni. Najviše volim kada momčad napada, volim kada se nešto događa pred suparničkim vratima. Imam taj mentalitet da svaki puta želim zabiti ili asistirati. Nadam se da će mi i ovdje krenuti i to što prije – kazao je Bohar uz vidljivo zadovoljstvo, ali i uz dres na kojem piše 39., broj koji je nosio u svim klubovima u kojima je igrao!

Nenad Bjelica, trener Osijeka, očekivao je da će Bohar doći još prije utakmice s Baselom kada se Osijek oprostio od Europe, ali se to ipak nije dogodilo.

- U svojem je dosadašnjem klubu Bohar postigao puno golova i iskazao se brojnim asistencijama tako da se prometnuo u najboljeg krilnog napadača poljske Ersteklase. Bila mi je velika želja od prvog dana kada sam došao na ovu poziciju, prvenstveno zbog njegove kvalitete i mišljenja da naši krilni igrači postižu premalo pogodaka, da nam ne mogu jamčiti 10-15 golova po sezoni što je Bohar pokazao da može. U Mariboru je igrao Ligu prvaka, ima veliko iskustvo, spreman je tako da vjerujem da nam već u sljedećoj utakmici može biti od velike pomoći – zaključio je Bjelica.

 foto; Slobodan Kadić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.