Članovi Federacije europskih karnevalskih gradova posjetili Varaždinsku županiju te razgledali Centar za posjetitelje u Županijskoj palači

Članovi Federacije europskih karnevalskih gradova posjetili Varaždinsku županiju te razgledali Centar za posjetitelje u Županijskoj palači

U sklopu održavanja osmog po redu Srakarskog fašnika Županijsku su palaču i ove godine posjetili članovi Federacije europskih karnevalskih gradova i predstavnici Hrvatske udruge karnevalista. Vesele i drage goste  primio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a uz njega je prijemu nazočio i direktor Turističke zajednice Goran Mališ.

Organizatori su i ove godine pripremili dvodnevni program, a više o samome programu domaćine su informirali Josip Silov, potpredsjednik Europskog udruženja karnevalskih gradova kao i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec te predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

-Iznimno mi je drago da i ove godine sudjelujemo na Srakarskom fašniku  koji je uz Riječki karneval te Samoborski fašnik, postao prepoznatljiv diljem Hrvatske, ali i Europe. Fašnik je jako dobro organizirani i uvijek vlada odlična atmosfera. Zahvaljujem se županu na prijemu te izražavam veliko zadovoljstvo što smo imali prilike razgledati Centar za posjetitelje-rekao je Silov.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec je rekao kako ove godine na Srakarskom  fašniku sudjeluje čak 1100 sudionika raspoređenih u 48 grupa, a dolaze iz Slovenije, Makedonije, Italije,  Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine te naravno iz Hrvatske.

Župan Anđelko Stričak je pohvalio organizaciju samog fašnika naznačivši pritom poštovanje te održavanje običaja.

-Čestitam organizatorima na još jednom uspješno organiziranom fašniku te svima želim dobro i veselo druženje. Srakarski fašnik svakako spada u naše turističke sadržaje koji svake godine privlače sve više gostiju i posjetitelja. Sudionici će svojim šarenim kostimima i raznolikom koreografijom svakako doprinjeti atraktivnosti fašnika- rekao je župan.

Zahvalivši se domaćinima na prijemu  Slobodan Drožđek, predsjednik Udruge maškara Črna sraka Sračinec je naznačio kako svaka grupa na fašniku ima svoju koreografiju te se zahvalio Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici na podršci i promociji.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.