U Varaždinu se vodi briga o ulicama u prigradskim naseljima

U Varaždinu se vodi briga o ulicama u prigradskim naseljima

Aktualna varaždinska gradska uprava u mandatu gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja vodi brigu o uređenju ulica u prigradskim naseljima. Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj je zajedno s Martinom Cesar-Kelemen, voditeljicom Odsjeka za izgradnju i održavanje objekata i komunalne infrastrukture obišao je  radnike PZC-a Varaždin koji izvode radove na uređenju Omladinske ulice u Kućan Marofu.

Kako je predviđeno projektom LABOS-a d.o.o.  temeljem programa održavanja nerazvrstanih cesta u Omladinskoj ulici će do kraja ove godine biti izvedeni radovi na  iskopu postojećeg kolnika širine 3 metra, koji je bio u lošem stanju, nepravilnog oblika i bez rubnjaka. U dužini od 177 metara izvest će se potpuno nova kolnička konstrukcija te pješačke staze, nogostupi širine 1,5 metara.  Uredit će se i odvodnja oborinske vode, a kolnik će se asfaltirati novim nosivim i habajućim slojem.

Radovima na prometnici prethodila je rekonstrukcija vodovodne mreže s priključcima, a radove je izveo Varkom d.d. Navedenim radovima podići će se sigurnost i udobnost vožnje na toj prometnici, riješiti odvodnja oborinskih voda te popraviti vertikalna i horizontalna prometna signalizacija, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom. Radovi na uređenju Omladinske ulice u Kućan Marofu financiraju se u potpunosti iz proračuna Grada Varaždina a njihova vrijednost je 173.167 eura uključivo PDV.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.