Otpravnika poslova američkog veleposlanstva u Hrvatskoj primio gradonačelnik Grada Varaždina

Otpravnika poslova američkog veleposlanstva u Hrvatskoj primio gradonačelnik Grada Varaždina

Otpravnika poslova veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Marka Lewisa Fleminga u sjedištu varaždinske gradske uprave u palači Patačić na Franjevačkom trgu primio je danas gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

Uz najviše rangiranog diplomatu američkog veleposlanstva bile su i njegove suradnice Claire Therese Bea, druga tajnica i konzulica  te Erica Samona King, ataše za kulturu. Osim gradonačelnika Varaždina u razgovoru su sudjelovale Slađana Miočić, pročelnica UO za gospodarske djelatnosti i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina.

Varaždin je predstavljen kao potpuno siguran i stabilan grad koji je domaćin brojnih turističkih, kulturnih i sportskih manifestacija te je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u unutrašnjosti Hrvatske.  Bilo je riječi i o razvijenom sustavu obrazovanja, modernim tehnologijama te o gospodarskim potencijalima Varaždina te interesima stranih investitora. Obje strane složile su se da postoji još mnogo prostora za unapređenje suradnje između Varaždina i partnera iz SAD-a te da se treba i na lokalnoj razini konkretizirati i iskoristiti izvrsne prijateljske odnose koji već godinama vladaju između SAD-a i Republike Hrvatske.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.