Doručak kod veleposlanice Portugala

Doručak kod veleposlanice Portugala

Njezina ekselencija gđa Maria Paula Vieira Lael Da Silva, veleposlanica Republike Portugal u Republici Hrvatskoj, bila je danas ujutro domaćica turističkim novinarima u svojoj rezidenciji u suradnji s putničkom agencijom Integral Zagreb koje će u razdoblju od 29. prosinca 2023. do 2. siječnja 2024. povezati Hrvatsku i Portugal. Susret je bila zgoda da im pripremi i posluži doručak prije negoli se prešlo na radni dio.

 Veleposlanica je istaknula poveznice između Portugala i Hrvatske naznačivši kako su obje sredozemne države, slični običaji, kako nas povezuje i katoličanstvo, a da i Portugalci i Hrvati vole ljeti putovati na more. Prije dolaska u Hrvatsku dobro je proučila kamo dolazi, a po dolasku se potrudili dobro nas upoznati. Vrativši se na temu Portugala nabrojala je niz turističkih nagrada koje su dobila njihova turistička odredišta čime je potvrđena privlačnost ove države. Važnije su nagrada Portugalu kao Najboljoj turističkoj destinaciji u Europi, Porto - najbolja city break destinacija, Algarve - najbolja beach destinacija, Madeira - najbolja otočna destinacija, Passadiços do Paiva in Arouca - najbolja adventure destinacija u 2023.   

Inače, ove je godine 20.000 hrvatskih turista posjetilo Portugal, dok su predviđanja da ćedo kraja godine Hrvatsku posjetiti čak 50.000 portugalskih turista.

 „Portugal je prepun osjećaja što se iščitava i iz plesa fado“ - napomenuo je Mislav Veselica, direktor projekata u putničkoj agenciji Integral Zagreb. Ovu vrsta melankolične glazbe može se opisati kao priču o zaljubljenosti u nekoga tko je vrlo daleko. Pohvalio se kako je u 40 godina često bio u Portugalu i veseli ga što su pripremili novogodišnji aranžman za tu lijepu zemlju. Iako izvan ljetne sezone ne postoje redovne zrakoplovne linije nacionalne zrakoplovne tvrtke TAP niti Croatia Airlinesa, osiguran je izravni čarter let iz Zagreba budući da presjedanjem u nekoj inozemnoj zračnoj luci turisti gube puno vremana na putovanju. Kaže kako uvijek nastoje goste smjestiti u dobre hotele na odličnim lokacijama.

 Zaimljivo je kako je portugalska veleposlanica spisateljica koja je izdala knjigu na čijoj je naslovnici pulska Arena, a nedavno je upravo u Puli otvorila i izložbu o nobelovcu Saramagu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.