Grad Varaždin izbori za Gradsko vijeće - SDP apsolutni pobjednik, ne treba koalirati

Grad Varaždin izbori za Gradsko vijeće -  SDP apsolutni pobjednik, ne treba koalirati

Prvi neslužbeni rezultati izvanrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina koji su održani danas, polučili (ne)očekivane rezultate. Nakon obrađenih svih biračkih mjesta - SDP ima 12 mandata, HDZ 4, NL Ivana Čehoka 3, Reformisti 1 i Budimo grad NL Dubravke Novak 1 mandat. Gradonačelnik Neven Bosilj u svom je stožeru dao izjavu te zahvalio građanima koji su danas izašli na izbore. Čini se da je rezultat zapravo u cijelosti njegova zasluga, jer govorio je da mu ostanak na političkoj poziciji nije u žiži interesa.

- Dozvolite gradonačelniku da radi svoj posao, to su poručili građani na današnjim izborima. Sve one opstrukcije više neće biti moguće. Lista SDP-a dobila je natpolovičnu visinu u Gradskom vijeću. Nema potrebe da s nekim koaliramo. Svima pružamo ruku suradnje i da nam pomognu, osim Nezavisne liste Ivana Čehoka – rekao je Bosilj. - Moja vrata su otvorena i možemo raditi u interesu svih građana. Vjerujem da će Varaždin prodisati, da ćemo donijeti proračun, da će on riješiti bale. Još jednom zahvaljujem svim članovima SDP-a jer su odradili izuzetnu kampanju. Ukupan broj glasova koji je dobio SDP je praktički veći od svih ostalih lista zajedno. - Varaždin je bio mala bara s hrpom krokodila na državnoj razini, HabijanomČehokom i Čačićem, a građani su sada odlučili baru pretvoriti u jezero i maknuti te krokodile, dodaje Bosilj za Jutarnji.

SDP je ovim rezultatom veliki pobjednik, budući da je dosad u Gradskom vijeću grada Varaždina imao samo pet vijećnika. Prema dosad izbrojanim glasovima, slijedi ga HDZ s mršava četiri glasa, ali i to je jedan više nego na izborima prije dvije godine, dok su svi ostali podbacili. Lista Ivana Čehoka sa šest je mandata pala na četiri, Reformisti s dva na jednog vijećnika. Budimo Grad, od kojeg se najviše očekivalo prije dvije godine, da bi se onda raskolio i sasvim potonuo, s četiri je mandata pao na svega jedan, a Davor Patafta više neće sjediti u Gradskom vijeću.

Neven Bosilj, koji je mjesecima najavljivao odlazak iz politike i povratak u informatički sektor, se predomislio te zaključio da će na ovim izborima imati šansu osvojiti više mandata i sudjelovati u kreiranju varaždinske politike. Ta se predikcija pokazala točnom.

 

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.