Predsjednik Milanović razgovarao s predsjednicom parlamenta Republike Albanije Linditom Nikolla

Predsjednik Milanović razgovarao s predsjednicom parlamenta Republike Albanije Linditom Nikolla

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjednicom parlamenta Republike Albanije Linditom Nikolla, koja boravi u Zagrebu zbog sudjelovanja na Prvom parlamentarnom summitu Međunarodne krimske platforme.

Na sastanku u Uredu Predsjednika razgovarali su o bilateralnim odnosima Hrvatske i Albanije koji su ocijenjeni kao prijateljski i saveznički, te se složili kako postoji mogućnost i potreba za  jačanjem gospodarskih odnosa između dviju država. Tijekom razgovora razmijenjena su mišljenja i o situaciji u jugoistočnoj Europi, uključujući proces proširenja Europske unije. Predsjednik Milanović potvrdio je hrvatsku podršku Albaniji na njezinom putu prema članstvu u Europskoj uniji, uz potrebu ubrzavanja pristupnog procesa.

 Uz predsjednicu Parlamenta Republike Albanije Linditu Nikolla bili su zamjenik predsjednice Parlamenta Agron Gjekmarkaj, veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Riza Poda, zastupnica u Parlamentu Shpresa Marnoj, predstojnik Ureda predsjednice Parlamenta Kosta Barjaba, savjetnica predsjednice Parlamenta Ejona Isufaj, savjetnik zamjenika predsjednice Parlamenta Dorian Gjomarkaj, direktorica za medije u Parlamentu Republike Albanije Manjola Arizaj i ministrica savjetnica pri Veleposlanstvu Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Alma Kasa.

 Uz predsjednika Milanovića na sastanku su bili pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić, savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku Ivan Mutavdžić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.