Župan Flego o sporazumu za uređenje zmljišta u Buzetu i Roču:Cimos je simbol sjeverne Istre

cimos

Ministar državne imovine Goran Marić i predsjednik Uprave tvrtke TCH Cogeme i izvršni direktor Cimos d.d. Gino Berti potpisali su  u Ministarstvu državne imovine, u Zagrebu, Sporazum o međusobnom uređenju odnosa između Ministarstva državne imovine i CIMOS grupe u svezi s rješavanjem imovinskopravnih odnosa na zemljištima u Buzetu i Roču.Sporazumom će CIMOS grupa Republici Hrvatskoj isplatiti iznos od 7,5 milijuna kuna za nekretninu površine 22.114 četvorna metra u Buzetu, a Republika Hrvatska će CIMOS grupi priznati pravo vlasništva na nekretninama u Roču i Buzetu.Potpisivanju su prisustvovali i istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić i veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Adriano Chiodi Cianfarani.Župan Flego rekao je kako mnogi Istru doživljavaju samo kao turističku destinaciju.„U strukturi našeg BDP-a turizam je na trećem mjestu. Na prvom mjestu je proizvodnja, drugom trgovina i na trećem turizam. Cimos je simbol sjeverne Istre, proizvodnje, stvaranja novih projekata, razvoja. Hvala Ministru na svemu što je učinio da sačuva radna mjesta i otkloni sve prijepore kako bi Cimos mogao nesmetano razvijati svoju proizvodnju, zapošljavati i biti važan čimbenik Istre“, rekao je istarski župan.

„Cimos je najvažniji gospodarski subjekt ne samo na području Buzeta nego i sjeverne Istre, gdje uz više od tisuću zaposlenih ima i značajan utjecaj na cjelokupno gospodarstvo Istre, a time  i cijele Hrvatske. Vjerujem da će današnje potpisivanje biti novi zalet u zapošljavanju i ugovaranju još više novih poslova. Hvala ministru Mariću i njegovim suradnicima na velikom angažmanu koji su uložili kako bi ova priča dobila sretan početak“, rekao je gradonačelnik Žulić.Veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Adriano Chiodi Cianfarani izrazio je veliko zadovoljstvo potpisanim Sporazumom: „Današnje potpisivanje Sporazuma potvrđuje koliko su uspješni i važni već do sada izgrađeni odnosi između Italije i Hrvatske. Ovaj će Sporazum tvrtki Cimos omogućiti nova ulaganja. I za Hrvatsku i za Italiju to će biti jedna uspješna priča, ne samo što se tiče novih radnih mjesta nego i cjelokupnog industrijskog plana“.

Cimos grupa proizvodi dijelove za autoindustriju i planira ulaganja u proizvodne kapacitete na području Buzeta, Roča i Labina od 20 milijuna eura do 2020. godine.„Hvala ministru Mariću što je vjerovao u naš plan. Za nas je ovo veliki dan. Na području sjeverne Istre želimo napraviti vrhunski centar i povećati naša buduća ulaganja. Projekt od 20 milijuna eura obuhvaćat će veliki rast ne samo što se tiče novih radnih mjesta nego i kvalitete naše djelatnosti“, kazao je predsjednik Uprave tvrtke TCH Cogeme i izvršni direktor Cimos d.d. Gino Berti

„Nema ništa ljepšeg nego sudjelovati u procesu spašavanja i oživljavanja nečega, biti dionikom da se nešto spasi ili oživi. Danas sam sretan i zadovoljan jer je spašeno 1300 proizvodnih radnih mjesta, a proizvodnja je generator gospodarskog razvoja. Proizvodnja je temeljni preduvjet gospodarskog dinamizma, multiplikativnih učinaka, dobre poslovne i psihološke atmosfere. Samo proizvodnja pruža najviše pojedinačne i kolektivne afirmacije  zaposlenika“, rekao je ministar Goran Marić.Potpisanim Sporazumom se ostvaruje uređenje imovinskopravnih odnosa, pozitivan financijski utjecaj na Državni proračun, očuvanje proizvodnje i radnih mjesta za tisuću zaposlenih. Sporazumom će Cimos grupa Republici Hrvatskoj isplatiti iznos od 7,5 milijuna kuna za nekretninu površine 22.114 četvorna metra u Buzetu, a Republika Hrvatska će Cimos grupi priznati pravo vlasništva na nekretninama u Roču i Buzetu.

Potpisivanju su nazočili: državni tajnik Ministarstva državne imovine Krunoslav Katičić, veleposlanik Republike Italije u Republici Hrvatskoj Adriano Chiodi Cianfarani, župan Istarske županije Valter Flego, zastupnik u Hrvatskom saboru Anton Kliman, pomoćnici ministra u Ministarstvu državne imovine Ivana Pintar i Leon Žulj, gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić. 
„Cimos je najvažniji gospodarski subjekt ne samo na području Buzeta nego i sjeverne Istre, gdje uz više od tisuću zaposlenih ima i značajan utjecaj na cjelokupno gospodarstvo Istre, a time  i cijele Hrvatske. Vjerujem da će današnje potpisivanje biti novi zalet u zapošljavanju i ugovaranju još više novih poslova. Hvala ministru Mariću i njegovim suradnicima na velikom angažmanu koji su uložili kako bi ova priča dobila sretan početak“, rekao je gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić. 
Župan Istarske županije Valter Flego rekao je kako mnogi Istru doživljavaju samo kao turističku destinaciju. „U strukturi našeg BDP-a turizam je na trećem mjestu. Na prvom mjestu je proizvodnja , drugom trgovina i na trećem turizam. Cimos je simbol sjeverne Istre, proizvodnje, stvaranja novih projekata, razvoja. Hvala Ministru na svemu što je učinio da sačuva radna mjesta i otkloni sve prijepore kako bi Cimos mogao nesmetano razvijati svoju proizvodnju, zapošljavati i biti važan čimbenik Istre“, rekao je župan Valter Flego.
Veleposlanik Republike Italije u Republici Hrvatskoj Adriano Chiodi Cianfarani izrazio je veliko zadovoljstvo potpisanim Sporazumom: „Današnje potpisivanje Sporazuma potvrđuje koliko su uspješni i važni već do sada izgrađeni odnosi između Italije i Hrvatske.Ovaj će Sporazum tvrtki Cimos omogućiti nova ulaganja. I za Hrvatsku i za Italiju to će biti jedna uspješna priča, ne samo što se tiče novih radnih mjesta nego i cjelokupnog industrijskog plana“.
 
Cimos grupa proizvodi dijelove za autoindustriju i planira ulaganja u proizvodne kapacitete na području Buzeta, Roča i Labina od 20 milijuna eura do 2020. godine. 
„Hvala ministru Mariću što je vjerovao u naš plan. Za nas je ovo veliki dan. Na području sjeverne Istre želimo napraviti vrhunski centar i povećati naša buduća ulaganja. Projekt od 20 milijuna eura obuhvaćat će veliki rast ne samo što se tiče novih radnih mjesta nego i kvalitete naše djelatnosti“, kazao je predsjednik Uprave tvrtke TCH Cogeme i izvršni direktor Cimos d.d. Gino Berti.  
„Nema ništa ljepšeg nego sudjelovati u procesu spašavanja i oživljavanja nečega, biti dionikom da se nešto spasi ili oživi. Danas sam sretan i zadovoljan jer je spašeno 1300 proizvodnih radnih mjesta, a proizvodnja je generator gospodarskog razvoja. Proizvodnja je temeljni preduvjet gospodarskog dinamizma, multiplikativnih učinaka, dobre poslovne i psihološke atmosfere. Samo proizvodnja pruža najviše pojedinačne i kolektivne afirmacije  zaposlenika.
Predmet industrijskog pogona Cimos, uz financijske vrijednosti njegove rehabilitacije koju smo ostvarili 2017. godini u vrijednosti od 54 milijuna kuna, i današnjim Sporazumom u vrijednosti od 7,5 milijun kuna, pokazali smo formulu pristupa i mogućnosti za brojne druge primjere. Između brojnih preduvjeta, mora se otvarati sugovorništvo, suradnja, dogovor i dobra volja. Sudionici u ovom procesu pokazali su sve ove preduvjete i zato im hvala. Ovakvi investitori poput Cimosa pokazuju punu ozbiljnost i poslovnost na svim razinama. Kada bi svi poslovni subjekti imali razinu poslovnosti kao vlasnici Cimosa , Hrvatska bi izgledala ljepše i gospodarski razvijenije. Ovo je novi poslovni duh koji ulazi u hrvatsko gospodarstvo, ali i unošenje nove kulture u poslovne odnose u Republici Hrvatskoj. Na kraju, očitujem svim sudionicima  ovog postupka, svoje  iskreno priznanje i zahvalnost  u ime Vlade, Ministarstva, mojih suradnika i moje osobno“, rekao je ministar Goran Marić. 
Potpisanim Sporazumom se ostvaruje uređenje imovinskopravnih odnosa, pozitivan financijski utjecaj na Državni proračun, očuvanje proizvodnje i radnih mjesta za tisuću zaposlenih. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.