Ministar gospodarstva, Ante Šušnjar poručio: Odljev mladih će stati kad kada Hrvatska dosegne 82 posto razvijenosti Europske unije

Ministar gospodarstva, Ante Šušnjar poručio: Odljev mladih će stati kad kada Hrvatska dosegne 82 posto razvijenosti Europske unije

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar izjavio je da mladi obrazovani hrvatski građani više neće odlaziti na rad u inozemstvo kada Hrvatska dosegne 82 posto razvijenosti Europske unije, a tada bi se mogli i vraćati. Na marginama 19. Konvencije hrvatskih izvoznika, Šušnjar je istaknuo da je Hrvatska trenutno na 74 posto razvijenosti EU, ali da je cilj aktualne Vlade postići 82 posto do kraja mandata.

Šušnjar je također komentirao imigracijsku politiku, istaknuvši da je lani 65 tisuća stranih radnika dobilo dozvolu za rad i boravak u Hrvatskoj, što je nužno za postizanje željene razine razvijenosti. "Kako da postignemo tu razinu razvijenosti ako nemamo s kim to raditi", naglasio je ministar.

Osvrćući se na arbitražni postupak mađarskog MOL-a pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu, Šušnjar je rekao da Državno odvjetništvo, u suradnji sa svim resornim ministarstvima, priprema materijale te će aktivno sudjelovati u postupku. Napomenuo je da MOL nije pokrenuo sličan postupak u Mađarskoj, gdje su cijene energenata još drastičnije regulirane. Šušnjar je kritizirao MOL-ovo ponašanje kao strateškog partnera u Ini i istaknuo da će Vlada zaštititi interese Hrvatske, hrvatskih kompanija, građana i proračuna.

Izvor: Hina/Vlada

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.