Druženje i informiranje poljoprivrednika organizirano u Dvoru

Druženje i informiranje poljoprivrednika  organizirano u Dvoru

Odjel za ruralni razvoj Razvojne agencija SIMORA okupio je poljoprivrednike sa područja Općine Dvor i tog dijela Sisačko-moslavačke županije kako bi ih informirao o natječajima u novoj financijskoj perspektivi. Poljoprivrednici SMŽ tijekom posljednjih godina uspješan su primjer povlačenja europskog novca i realizacije projekata, pri čemu su projekti Razvojne agencije SIMORA povukli  više od 12 milijuna eura.

Neke od novosti za novu perspektivu su kako je rečeno na okupljanju da se mjere nazivaju intervencije, ali da u već dobro poznatim i korištenim intervencijama ima određenih izmjena oko uvjeta. Primjerice, promjene se odnose na ekonomske veličine gospodarstava, kao i iznose potpora. Mladi poljoprivrednik sada ima mogućnost da je vrijednost njegovog gospodarstva od 10 do 100 tisuća eura, a potpora koju može ostvariti više nije 50 tisuća već 75 tisuća eura. Trenutno su otvoreni slijedeći pozivi kojim se dodjeljuju sredstva potpore za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju (intervencija 73.10.)ulaganje u korištenje obnovljivih izvora energije (73.03.) i ulaganje u sektor vina.

Statistika Odjela za ruralni razvoj SIMORA-e u prošloj je perspektivi imala 243 uspješne prijave i realiziran iznos od 12.141.131,49 eura.

U uvodnom obraćanju poljoprivrednicima, Andreja Šeperac u ime RA SIMORA pozdravila je okupljene i poručila kako će SIMORA i dalje stajati na raspolaganju svima koji žele ruralni razvoj. “Naša je zadaća da naši projekti osiguravaju radna mjesta i razvoj poljoprivrednih gospodarstava. Projekti koji provodi Odjel za ruralni razvoj, do sada su očuvali više od 300 radnih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji, nastavit ćemo raditi u tom smjeru!”, poručila je Šeperac najavivši i nova druženja i informiranja poljoprivrednika.

Podsjećamo, za sve informacije vezane uz ruralni razvoj, zainteresirani se mogu javiti na broj telefona 044660116, 0953089201 ili mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.