Državni tajnik Tugomir Majdak na Jesenskom sajmu 2023. u Osijeku

Državni tajnik Tugomir Majdak na Jesenskom sajmu 2023. u Osijeku

​Državni tajnik Tugomir Majdak sudjelovao je  u petak 6. listopada 2023. godine na Jesenskom sajmu 2023. u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

„Ministarstvo poljoprivrede tradicionalni je partner Jesenskog sajma u okviru kojeg izlaže velik broj OPG-ova, ali i tvrtke koje nude poljoprivrednicima modernu mehanizaciju ili sudjeluju u proizvodnji hrane. Sajam je ove godine odlično posjećen od strane poljoprivrednika kojima je godina puna nepogoda, ali Ministarstvo poljoprivrede mjerama i intervencijama prevladava gubitak dohotka i utječe da on bude stabilan. Također, ovo je prilika da putem štandova HAPIH-a educiramo i informiramo korisnike o svemu novom što se događa na razini Ministarstva. Ovakvi sajmovi su izuzetno važni osobito za OPG-ove koji u kratkim lancima opskrbe izravno dolaze do kupaca i potrošača, a s druge strane važan je i za poljoprivrednike koji imaju prilike čuti nove informacije i međusobno razmijeniti iskustva“, rekao je državni tajnik Tugomir Majdak, istaknuvši kako je vidljivo da poljoprivrednici sve više na sajmove dolaze s gotovim proizvodima dodane vrijednosti što intenzivno podupire i Ministarstvo putem europskih, ali i nacionalnih sredstava.

Uz brojne posjetitelje svečanom otvaranju Sajma nazočili su i župan Ivan Anušić, državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, saborske zastupnice Nataša Tramišak i Vesna Vučemilović, saborski zastupnici Goran Ivanović i Stipan Šašlin, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac i drugi uzvanici.

Jesenski sajam 2023. odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU. Bogata sajamska ponuda obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje i ekologiju s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja. Posjetitelje i ove godine očekuje Izložba ženskog i braniteljskog poduzetništva, a nastupom mađarskih izlagača i organiziranim susretom s hrvatskim gospodarstvenicima nastavlja se međunarodna suradnja sa susjednom Mađarskom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.