Proslava 10. godišnjice članstva u EU u Međimurju, predstavljeni i rezultati koji su najvidljiviji u Poslovnom parku u koji je uloženo 20 milijuna eura

Proslava 10. godišnjice članstva u EU u Međimurju, predstavljeni i rezultati koji su najvidljiviji u Poslovnom parku u koji je uloženo 20 milijuna eura

Međimurska županija danas je predstavila svoj programa proslave uz 10 godina članstva u EU-a. O programu, ali i rezultatima bilo je riječi na konferenciji za novinare u Poslovnom parku Međimurje, u koji je nakon što je iz prostora iselila vojarna zahvaljujući europskim sredstvima uloženo oko oko 20 milijuna eura i sada u njemu radi ili studira oko 1.000 ljudi. O tome su uz župana Matiju Posavca govorili i predstavnici agencija i Tehnološko-inovacijskog parka koji su i najzaslužniji za privlačenje europskih sredstava za niz visoko-kvalitetnih projekata koji su unaprijedili život ovog dijela Međimurja, a osim obrazovnih, riječ je i o nizu projekata vezanih uz energetsku učinkovitost i poduzetništvo, a o tome opširnije u videu.

Proslava ulaska Hrvatske u EU u Međimurju će se odvijati u petak, 30. lipnja, u subotu 1. srpnja i subotu, 8. srpnja. U petak, 30. lipnja od 9 do 12:30 Centar znanja Međimurske županije otvara vrata postiteljima koji će moći razgledati Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Metalsku jezgru i Međimursku palaču turizma.  U 11 sati u petak, 30. lipnja je otkrivanje spomen ploče na hrvatskom i mađarskom jeziku na lokalitetu Novi Zrin u Mađarskoj.

U subotu, 1. srpnja od 10 do 16 sati je Dan otvorenih vrata Muzeja Međimurje kad će svi građani moći besplatno razgledati njihove postave. U subotu, 8. srpnja od 10 do 12 sati u Perivoju Zrinski u Čakovcu održat će se Tinker Labs radionice za djecu, obiteljski lov na zvjezdice i nagradne pitalice za građane.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.