Rad Socijalne zadruge Humane Nove ponovno je prepoznat na europskoj razini

Rad Socijalne zadruge Humane Nove ponovno je prepoznat na europskoj razini
Rad Socijalne zadruge Humane Nove ponovno je prepoznat na europskoj razini, a dobivena nagrada jedno je od najvećih priznanja u 10 godina poslovanja neprofitnog eko društvenog poduzeća.
 
Ovaj inače dobitnik i Zlatnika Grb Grada Čakovca osvojio je europsku nagradu „EASPD Innovation Award 2022“ za jedinstveni model radne integracije osoba s invaliditetom u djelatnosti gospodarenja tekstilnim otpadom.

Podrška osobama s invaliditetom uključuje široki spektar usluga koje doprinose da osobe s invaliditetom sudjeluju u društvu na ravnopravnoj osnovi. Neka od temeljnih prava odnose se na pravo na rad, neovisno življenje i pružanje jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom. Humana Nova pruženim prilikama, individualnim pristupom i specifičnom podrškom kroz radnu integraciju, osobama s invaliditetom predstavlja važan korak u procesu osamostaljenja i doprinosi kvaliteti njihova života.

Unatoč svim izazovima i nedostatku sustavne podrške, Humana Nova svojim radom stvara dodanu vrijednost koja višestruko doprinosi razvoju zajednice i ruši predrasude o osobama s invaliditetom. Svojim radom i društvenim utjecajem pokazuje da osobe s invaliditetom mogu biti vrhunski eksperti u poslovima koje obavljaju, a time i ravnopravni članovi zajednice.

„Želimo da osobe s invaliditetom kroz rad steknu samopouzdanje, radne navike i budu zadovoljne i ispunjene osobe. Trudimo se da naše radnice i radnike osnažimo, potičemo na razvoj vlastitih sposobnosti i vještina, te pobudimo osjećaj zajedništva, međusobnog poštovanja, povjerenja, odgovornosti i tolerancije. Ova nagrada potvrda je da činimo dobro i predstavlja veliku motivaciju za daljnji rad i razvoj ali i budi nadu u bolju i pravičniju budućnost zajednice i društva.”

Nagrada za inovativan pristup i doprinos ostvarenju Konvencije Ujedinjenih naroda za prava osoba s invaliditetom dodijeljena je u okviru godišnje konferencije Europskog udruženja pružatelja usluga za osobe s invaliditetom (EASPD) održane 12. do 14. listopada na Malti, pod nazivom „Kvaliteta života i usluge podrške: od riječi do djela“.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.