Sveučilište Sjever i Vindija potpisali sporazum o poslovnoj suradnji

Sveučilište Sjever i Vindija potpisali sporazum o poslovnoj suradnji
Sveučilište Sjever i Vindija danas su u prostorijama Sveučilišta potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji. Sveučilištu je u interesu suradnja na području razmjene znanja i ali i mogućnosti za zapošljavanje njihovih kadrova prvenstveno iz znanstvenog područja prehrambene tehnologije, a Vindiji pak Sveučilište znači i rasadnik novih stručnjaka. Sporazum su potpisali prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever i Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije. 

 Riječ je o novoj suradnji koja obuhvaća aktivnosti u više različitih segmenata, čiji je cilj prvenstveno razvoj novih zajedničkih istraživačko-razvojnih projekata, angažman studenata na brojnim "case study" zadacima s naglaskom na studijske programe iz područja prehrambene tehnologije, strojarstva, mehatronike, računarstva, ali i multimedije medijskog dizajna, ekonomije i komunikologije.

- Radi se o jednoj propulzivnoj instituciji koja ima respektabilne brojke s više od pet tisuća studenata, 30-ak studijskih programa u okviru kojih se može naći vrlo velika poveznica s našom industrijom koja je širokog spektra poslovnih aktivnosti, ali primarno usredotočena na razvoj i kvalitetu proizvoda - rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković o sporazumu je rekao - Potpisali smo ugovor s najvećim poslodavcem i najvećom prehrambenom industrijom u Hrvatskoj. S obzirom da imamo studijske programe koji mogu konkretno pridonijeti razvoju prehrambene industrije Vindije, ali i cijelog Sjevera Hrvatske, iznimno nam je bitno da uz sebe imamo tako eminentan gospodarski subjekt u čijim će prostorima naši studenti moći učiti praktičnu nastavu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.