Slovenska novinarka dobitnica je nagrade Siemens Media Award 2023.

Slovenska novinarka dobitnica je nagrade Siemens Media Award 2023.

Novinarka TV Slovenije Petra Prešeren pobjednica je medijskog natječaja Siemens Media Award, medijskog natječaja srednje i istočne Europe. Na natječaj za najbolje radove na temu ''tehnologija sa svrhom" pristiglo je 168 radova iz sedam država, a stručna komisija u kojoj su bili predstavnici sedam država, ocijenila je najboljim prilog Petre Prešeren pod naslovom Roboti v rehabilitaciji, koji je bio emitiran na TV Sloveniji u sklopu emisije Zagrizimo znanost. Svečano proglašenje pobjednice održano je u Austrijskoj narodnoj knjižnici u Beču.

Prvi dio natječaja Siemens Media Award 2023 završio je krajem svibnja proglašenjem nacionalnih finalista koji su se zatim u drugom dijelu natječaja natjecali za naziv regionalne pobjednice, odnosno pobjednika. Slovensko natječajno povjerenstvo je među 20 prijavljenih novinarskih radova najboljim ocijenilo rad Petre Prešeren, koja se potom sa šest preostalih finalistica i finalista iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Srbije natjecala za naslov najbolje, odnosno najboljeg.

"Od naprednih komunikacijskih alata i sustava automatizacije do umjetne inteligencije i podatkovne analitike – "tehnologije sa svrhom" potiču učinkovitost, produktivnost i inovacije u različitim industrijama. Njihov značaj nadilazi poslovne okvire i ima velik utjecaj na naše živote, budući da omogućavaju stvari kao što su bolja komunikacija, prijevoz i zdravstvena zaštita. Kvalitetno medijsko izvještavanje o suvremenim tehnologijama i inovacijama iznimno je važno, jer svakom pojedincu omogućava da donosi odluke na temelju detaljnih i pouzdanih informacija. U ime kompanije Siemens čestitam pobjednici i zahvaljujem svim sudionicima natječaja na njihovu doprinosu približavanju ovih važnih tema javnosti", naglasila je ovom prilikom Katharina Swoboda, voditeljica komunikacija i državnih pitanja za Siemens u Austriji i srednjoj te istočnoj Europi. 

Siemens već niz godina nagrađuje autore kvalitetnih sadržaja o značaju tehnologije u svakodnevnom životu, a u ovogodišnji je natječaj, uz novinare, uključio i druge kreatore sadržaja. Na taj način Siemens želi promovirati izvrsne radove o tehnologiji i održivoj budućnosti, promovirati njihove autore te staviti tehnološku izvrsnost i inovativnost na visoko mjesto u društvenoj agendi.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.