2020. zajedno predsjedamo Vijećem EU-a na dobrobit Hrvatske, Njemačke i cijele Europe

2020. zajedno predsjedamo Vijećem EU-a na dobrobit Hrvatske, Njemačke i cijele Europe

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je večeras na prijemu, koji je u povodu u Dana njemačkog jedinstva, nacionalnog praznika Savezne Republike Njemačke u zagrebačkom Hotelu Esplanade organiziralo njemačko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Obrativši se prigodno nazočnima predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je kako je pad Berlinskoga zida bio prekretnički trenutak za povijest Europe, povijest Njemačke i za slobodu od komunističkog režima u čitavoj srednjoj i istočnoj Europi prije 30 godina.

Njemačka je postojana u doprinosu europskom projektu

"Njemačka je od samog početka europskoga projekta bila jedna od ključnih država koja je poslala poruku mira i suradnje i upravo na tom tragu suradnje europskih država ona i danas postojano daje doprinos europskom projektu", rekao je Plenković.

Naglasio je da je Njemačka bila predvodnica država tadašnje Europske zajednice u međunarodnom priznanju Hrvatske, koja je kasnije kontinuiranom podrškom i naporima sudjelovala u jačanju hrvatskog međunarodnog položaja i članstva u Europskoj uniji.

Zajedničko predsjedanje Vijećem Europske unije u 2020. bit će za dobrobit Hrvatske, Njemačke i cijele Europe

"Posebno zadovoljstvo je što će naše dvije zemlje 2020. podijeliti po šest mjeseci predsjedanja Vijećem Europske unije, s dobro usklađenim planom za dobrobit Hrvatske, Njemačke i cijele Europe" rekao je Plenković, podsjetivši na poveznicu i doprinos koji odnosima dviju zemalja daje pola milijuna Hrvata koji žive u Njemačkoj.

Uz predsjednika Vlade na prijemu je sudjelovao ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.