Informacija o provedenom projektu u Brzeničkom Humu

Informacija o provedenom projektu u Brzeničkom Humu

Treći događaj u sklopu projekta „Jačanje europskog građanstva kroz izgradnju uvjeta za građansko i demokratsko sudjelovanje – RECup“ održan je u Brezničkom Humu od 23. do 25. ožujka, kojom je prilikom održan međunarodni seminar naziva Izazovi „Aktivne društvene participacije“.
RECup je 24-mjesečni projekt koji za cilj ima promicanje građanstva EU i poboljšanje uvjeta za građansku i demokratsku suradnju na razini Unije. U projektu sudjeluju organizacije iz Grčke, Rumunjske, Malte, Španjolske, Italije i Hrvatske, a među njima je i Udruga za razvoj volonterskog rada iz slovenskoga Novog mesta.
Općine, regije i države sudionice prezentirale su svoja iskustva iz tematskih područja, pa je tako provedeno predavanje o aktivnom društvenom sudjelovanju u Brezničkom Humu i u Hrvatskoj s temom Metodologije građanske aktivacije. Potom je bilo riječi o prilagodbi propisa zbog COVID19 na lokalnoj razini - u Općini Breznički i regionalnoj razini – na području LAG-a PRIZAG (Lokalne akcijske grupe Prigorje – Zagorje). Uslijedilo je predavanje a potom i rasprava o izazovima aktivnog društvenog sudjelovanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, radionica o izazovima aktivnog društvenog sudjelovanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te Okrugli stol za razmjenu znanja i iskustava o mjerama za COVID19.
Projekt sufinancira Europska unija u okviru programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), Mreža gradova.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.