Projekt „Čitanje na kotačima” u potrazi za nezaposlenima

Projekt „Čitanje na kotačima” u potrazi za nezaposlenima

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u potrazi je za nezaposlenim osobama koje će sudjelovati u radionicama „Kreativno pisanje”. Radionice se provode u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“, a ciljna skupina su nezaposleni s područja Grada Novog Marofa, Općine Breznički Hum i okolnih mjesta, odnosno svi ostali zainteresirani koji žele razviti svoj kreativni potencijal u pisanju priča i pjesama.
Osnova kreativnog pisanja nije rad na tekstu već rad na sebi, a ono može biti ogledalo našeg unutarnjeg svijeta, način da se uhvatimo ukoštac sa svojim strahovima, nedoumicama, strepnjama i neizraženim emocijama.
Teme koje će se obrađivati kroz 20 radionica su: osnove pisanja i kako na nas utječe pročitano te u kojim formama se možemo izražavati; osnove pisanja kratkih priča i pisanje pjesama; ljubav, sreća i tuga kao tema pisanja i izražavanja; objavljivanje knjige, i osnove javnog nastupa.
Radionicama pisanja nastojimo unaprijediti kreativne vještine nezaposlenih osoba, poboljšati njihovo samopouzdanje i društvenu uključenost. Stjecanje novih znanja i vještina pridonosi njihovom uključivanju na tržište rada.
Radionice počinju krajem travnja te se svi zainteresirani mogu osobno javiti u knjižnicu ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.