Projekt „Čitanje na kotačima” - Novomarofska knjižnica bogatija za niz muzičkih instrumenata

Projekt „Čitanje na kotačima” - Novomarofska knjižnica bogatija za niz muzičkih instrumenata

U Gradsku knjižnicu i čitaonicu Novi Marof stigli su muzički instrumenti koji će biti korišteni u provedbi radionica u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“. Riječ je o nizu instrumenata koji se mogu koristiti za razne muzičke pothvate. Knjižnici su isporučena 3 bongo bubnja - afro-kubanska instumenta izrađena od dva mala bubnja i spojena jedan uz drugog. Oni su membranofoni instrumenti, odnosno instrumenti koji proizvode zvuk pomoću vibracije zategnute membrane. Knjižnica je također nabavila udarački instrument cajon u obliku kutije podrijetlom iz Perua, a svira se lupanjem rukama po prednjoj ili stražnjoj strani. Osim toga kupljeni su i triangl, dva seta drvenih štapića ili udaraljki claves, tamburin te 4 shakera odnosno tresilica.

Ovi instrumenti pretežito će se koristiti u radionicama „Vesele stranice“ koje će biti provedene u suradnji s Udrugom „Sunce“ iz Novog Marofa koja okuplja djecu i osobe s poteškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom. Radionice su ritmičko-glazbene naravi. Čitanjem priča i pjesama adaptiranih u interaktivnu formu polaznicima se omogućava veći stupanj integracije osoba s posebnim potrebama u društvo, što dokazano ima pozitivan učinak u njihovoj terapiji i povećava stupanj kvalitete njihovog života.

Nakon završetka radionica muzički instrumenti ostaju u vlasništvu knjižnice koja će organizirati razne muzičke radionice za djecu i mlade. Nadalje, kao prilog muzičkom ozračju, nabavljen je i ZOOM snimač zvuka koji se koristi za kvalitetno snimanje izvan studija, što će omogućiti dodatna snimanja i uvježbavanja različitih muzičkih točaka.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.