Odabrana hrvatska finalistica prve faze novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2019

Odabrana hrvatska finalistica prve faze novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2019

Prvi dio regionalnog novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2019 završen je odabirom najboljeg novinarskog rada na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ u svakoj od deset država Središnje i Jugoistočne Europe koje sudjeluju u natjecanju (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija te Izrael).

Pobjednica iz Hrvatske koja će se boriti za jednu od triju regionalnih titula jest Mirna Pavlić sa svojim člankom „Tranzicija u Smart City“, objavljenim u časopisu Mreža. Danas joj je uručena plaketa u Siemensu Hrvatska.

„Svrha ovog natjecanja jest nagrađivanje kvalitetnog medijskog izvještavanja o ključnim temama modernog društva, a jedna je od njih svakako digitalizacija. Svijet nikad u povijesti nije bio ovoliko povezan, a digitalizaciju već sada nije moguće izbjeći u bilo kojoj sferi naših života i poslovanja. Budućnost gradova, industrije i energetike definitivno će biti pod još većim utjecajem digitalizacije. U Siemensu smo ponosni što smo ovim natjecanjem stvorili svojevrsnu regionalnu sinergiju te razmjenu mišljenja i iskustava u područjima koja su važna za razvoj svake zemlje“, izjavila je predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska Medeja Lončar.

Završnica regionalnog natjecanja i dodjela nagrada održat će se 4. lipnja 2019. u Siemens Cityju u Beču, gdje će biti proglašeni autori triju najboljih novinarskih radova na razini Središnje i Jugoistočne Europe. Glavna nagrada za svako od troje ukupnih pobjednika bit će ček u vrijednosti 1000 eura.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.