Nastavlja se ulaganje u Ivanovec, najveći MO u sastavu Grada Čakovca

Nastavlja se ulaganje u Ivanovec, najveći MO u sastavu Grada Čakovca

U naselju Ivanovec, najvećem pripadajućem mjesnom odboru u sastavu Grada Čakovca, u Domu kulture izvedena je zamjena dotrajalih prozora, sanirani su zidovi i stropovi te obnovljeni podovi. Već ranije sanirana je elektroinstalacija te obnovljena bina. Izvedena je i sanacija zidova i podova u prostoriji  Udruge za promicanje kvalitete života Izvor. Obavljena je i izmjena dotrajale  građevinske stolarije u prostorima Udruge branitelja. Uređena je prilazna staza i saniran pristup kod mrtvačnice na groblju te je odrađena sanacija poljskih puteva na području mjesnog odbora, kao i dopuna javne rasvjete u naselju.

Na Sportskom domu izvedeni su i građevinsko obrtnički radovi sa sanacijom krovišta, a u planu je i zamjena  preostale zaštitne ograde prema prostorijama samog Sportskog doma i rekonstrukcija sanitarnog čvora, kao i  izrada projektne dokumentacija za uređenje svlačionica i okoliša uz Sportski dom. Na ulazu u Osnovnu školu Ivanovec postavljena je nadstrešnica, dok je za potrebe Mjesnog odbora nabavljena nova kosilica za uređenje zelenih površina.

Od većih projekata, ističe se onaj vrijedan više od pola milijuna eura – Rekonstrukcija nerazvrstane ceste IV203 – Ulica Gornji Vidovec i Čakovečka ulica, dogradnja pješačkih staza uz prometnicu u naselju Ivanovec, Strateški plan zajedničke poljoprivredne politike RH 2023.-2027. Ukupna vrijednost projekta je  520.287,50 eura. Za ovaj projekt proveden je postupak Javne nabave koji je bio otvoren do 30. kolovoza 2024. godine. Slijedi kontrola dokumentacije, odluka o odabiru izvođača radova te nakon završetka rokova žalbe i potpisivanje ugovora o izvođenju radova. Rekonstrukcija prometnica podrazumijeva, ne samo poboljšanje postojećih prometnih pravaca, već i povećanje sigurnosti za sve sudionike u prometu, a građani će pravovremeno biti obaviješteni o početku i tijeku izvođenja radova. Također je u planu izgradnja biciklističke staze i autobusnog stajališta Štefanec – Ivanovec, i autobusnog stajališta u Ulici Josipa Broza.

Kupljeno je novo kombi vozilo za potrebe DVD-a Gornji Vidovec, a dodatno je  sufinancirana i stota obljetnica društva. Obavlja se i uređivanje imovinsko pravnih u svrhu izgradnje nastavka Zavrtne ulice u Ivanovcu sukladno Detaljnom planu uređenja Zavrtna ulica Ivanovec.

U konačnici, sva ova ulaganja stvaraju sinergiju koja osigurava da se uložena sredstva koriste na način koji je najpovoljniji za zajednicu, čime se doprinosi održivom i boljem životnom standardu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.