Otvorenje državne ceste DC403 u Rijeci: Pokazatelj da se Hrvatska snažno infrastrukturno razvija

Otvorenje državne ceste DC403 u Rijeci:
Otvorenje državne ceste DC403 u Rijeci: vrh

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je sudjelovao svečanom obilježavanju puštanja u promet državne ceste DC403 od čvora Škurinje do Luke Rijeka, za koju je rekao da znači prometno povezivanje Rijeke kao naše najveće luke, ali i kvalitetniji i jednostavniji život za sve u zapadnom dijelu grada. Dodao je da se sada, nakon Zadra i Ploča, može reći i da Rijeka ima autocestu praktički do same obale. Zahvalio je svima koji su radili na državnoj cesti DC403, za koju je rekao da je fascinantan građevinski projekt te pokazatelj da se Hrvatska snažno infrastrukturno razvija. „To je dio našeg plana da ovo desetljeće riješimo sve što je strateški bitno s mrežom autocesta i mrežom brzih cesta“, istaknuo je premijer.

Sigurnosne službe prate situaciju, reperkusije sukoba u Izraelu već se osjećaju i u zapadnim zemljama

Na upit novinara o novim globalnim nestabilnostima, predsjednik Vlade podsjetio je da rat u Ukrajini traje već više od godinu i pol dana, a što se tiče terorističkog napada Hamasa na Izrael, kazao je da ima ogromne posljedice ne samo na Izrael, nego i cijelu regiju Bliskog istoka. 
„Reperkusije ovoga sukoba se već osjećaju u zapadnim zemljama“, rekao je i podsjetio na ubojstvo profesora u Francuskoj i napad na dvoje švedskih napadača u Belgiji, dodavši da se terorizam i ekstremizam munjevito naslanjanju na ovakva zbivanja.
„Zato je ključno da sve naše sigurnosne službe budu budne i da prate cijelu sigurnosnu situaciju intenzivnije nego što je to u normalnim okolnostima“, zaključio je te dodao da nema nikakvih saznanja o prijetnjama Hrvatskoj.

Za blagdan Svih Svetih odluka o radu specijaliziranih prodavaonica

O požaru u Osijeku rekao je da istraga policije i državnog odvjetništva traje te je sreća da nije bilo ljudskih žrtava. Dodao je da Vlada želi da se sve rasvijetli s najvećim stupnjem transparentnosti i utvrđivanja činjenica i odgovornosti. 
Na kraju, najavio je da će Vlada za blagdan Svih Svetih donijeti odluku o radu specijaliziranih prodavaonica svijeća i cvijeća, zbog tradicije i poštovanja prema onima kojih nema.

PVRH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.