Kreće se u projekt rekonstrukcije i opremanja Macanovog doma u Čakovcu

Kreće se u projekt rekonstrukcije i opremanja Macanovog doma u Čakovcu

Kreće se u projekt rekonstrukcije i opremanja Macanovog doma. Grad Čakovec izradio je projektnu dokumentaciju te istu prijavio za sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te ostvario pravo na sufinanciranje u iznosu od 48.454,56 eura.

Dobre vijesti iz Zagreba stigle su u okviru Natječaja i Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini u sklopu kojih je Gradu prošao novi projekt. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 157.950,39 eura.

Zgrada Macanovog doma spomenik je arhitekture unutar zaštićene spomeničke cjeline centra grada Čakovca te vapi za obnovom. U funkciji je od izgradnje 1938. godine, a od tada čak 50-ak godina nije bilo većih ulaganja, dok je 1988. godine odrađena rekonstrukcija grijanja i elektroinstalacija, zamijenjena stolarija, izvršena sanacija zidova od vlage, a dio prostora preuređen je tad u poslovno – ugostiteljski dio.

Novim projektom najavljena je rekonstrukcija zgrade, uz kvalitetno i suvremeno opremanje sportske dvorane.

Pomoćne prostorije nisu funkcionalne i već su dotrajale, kao i dvorana, pa je najavljeno kako će se postaviti novi prozori, podne keramičke obloge, rekonstruirati i opremiti svlačionice i sanitarni čvorovi te dobaviti i postaviti sportska oprema i drugo. U cilju promicanja pristupačnosti građevine osobama s invaliditetom planirano je postavljanje pristupne rampe za osobe s invaliditetom uz ulično pročelje građevine. U svrhu povećanja energetske učinkovisti sustave rasvjete, provest će se i zamjena postojeće rasvjete s energetski učinkovitim rješenjima (LED).

“Posebno su to dobre vijesti za više od 400 članova Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec koji koriste prostore u najvećoj mjeri, a među njima je čak 240 djece predškolske dobi. Čakovečki Macanov dom koristi i velik broj udruga, skupina građana i sportskih klubova, za svoja okupljanja, treninge i pripreme za sve razine natjecanja. Pritom će se ujedno uz nove uvjete i kvalitetniju iskorištenost prostora omogućiti svim zainteresiranim građanima veća dostupnost sadržaja i termina. Ovim projektom poslana je najbolja poruka kako je u Čakovcu cilj poticati, razvijati te unapređivati rekreativni i vrhunski sport na području grada, županije i šire”, rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.