Potpisani ugovori za gradnju Centralnog operacijskog bloka, buduće središnje zgrade u bolničkom krugu OBV

Potpisani ugovori za gradnju Centralnog operacijskog bloka, buduće središnje zgrade u bolničkom krugu OBV

U Općoj bolnici Varaždin  su 11. srpnja, potpisani ugovori za gradnju Centralnog operacijskog bloka, buduće središnje zgrade u bolničkom krugu.

Već ovoga tjedna počinju pripremni građevinski radovi na prostoru između zgrada Kirurgije, Ginekologije i Neurologije, a time i realizacija najvećeg projekta u Varaždinskoj županiji ukupnog vrijednog čak 45.077.468,19 eura.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak potpisao je ugovor vrijedan 26.160.439,06 eura s Mirkom Habijancem i Danijelom Risekom, predstavnicima izvođača radova iz Zajednice ponuditelja Radnik d.d. Križevci i Hidroing d.o.o. Varaždin, koji su izabrani u postupku javne nabave. Ujedno su potpisani  ugovori za projektantski nadzor s Davorom Katušićem (66.206,25 eura), za stručni nadzor s Markom Jagačićem iz Capital inga d.o.o. (106.178,25 eura), s koordinatorom zaštite na radu Dunjom Durat Planinić iz Tehnozaštite d.o.o. (6.221,25 eura) te voditeljem projekta za infrastrukturne radove Vanjom Mikulecom iz Cubiconoma d.o.o. (162.585,44 eura).

Novi objekt će biti bruto površine nešto veće od 11.700 četvornih metara, sastojat će se od podruma, prizemlja i četiri etaže te će spojnim hodnicima biti povezan s postojećim zgradama. Bit će suvremeno opremljen, o čemu govori podatak da se na građevinske radove odnosi nešto više od 26 milijuna eura, dok je procijenjena vrijednost nabave medicinske i ostale opreme 18,3 milijuna eura. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.