Otvorena obnovljena Ulica Vatroslava Lisinskog

Otvorena  obnovljena Ulica Vatroslava Lisinskog

Prigodnom konferencijom za novinare gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja naznačen su kraj radova i otvorenje Ulice Vatroslava Lisinskog u Varaždinu.

Prema programu održavanja nerazvrstanih cesta za ovu i prošlu godinu, obavljeni su radovi izvanrednog održavanja koji su obuhvaćali rekonstrukciju kolnika, nogostupa, te odvodnje oborinskih voda s prometnice. Obavljeni su radovi  na uklanjanju postojeće kolničke konstrukcije, iskopu i nasipu za izradu tamponskog sloja i betonske stabilizacije nove kolničke konstrukcije, postavi granitnih rubnjaka, uređenju oborinske odvodnje, te postavi granitne kocke na kolniku i kolnim prilazima, te betonskih opločnika na nogostupima. Prethodno je Varkom izveo radove na rekonstrukciji vodovodne mreže što je financirano sredstvima Varkoma u iznosu od oko 230 tisuća eura.

Vrijednost izvedenih radova je 1.712.536,30 kn uključivo PDV ( oko 230.000 eura ), a radove je izvela „VODOGRADNJA“  d.d. Varaždin.

Na otvaranju ulice koja nosi naziv poznatog hrvatskog skladatelja i vodi do jednog od najljepših mjesta u centru baroknog grada, prema nadaleko poznatoj turističkoj atrakciji utvrdi Stari grad, gradonačelnik Neven Bosilj je novinarima između ostalog rekao:

Nakon 2015. godine ovo je prva ulica u centru grada koja je u potpunosti obnovljena. Zbog arheološkog nadzora i iskapanja, naknadnog uvođenja Varkoma koji je u potpunosti rekonstruirao vodovodnu mrežu kao i velikog broja kišnih, ali i dana s temperaturama ispodnule posao se odužio. Ali najbitnije je da je izveden izuzetno kvalitetno te smo dobili umjesto ulice pune zakrpa jednu prekrasnu ulicu. Zahvaljujem tvrtki Vodogradnja i njezinim radnicima koji paralelno rade Habdelićev trg koji će se završiti do kraja ožujka.  

Na riječi gradonačelnika nadovezala se dr. sc. Vesna Pascuttini Juraga, pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija koja je između ostalog istaknula: Ugradnjom granitnih kocaka i ostalih kamenih ploča kakve su ugrađene i u druge ulice u gradu, dobiva se jedna kvaliteta i vrijednost kulturno-povijesne cjeline grada Varaždina.

Direktor Varkoma Bruno Ister je obrazložio razloge zbog kojih se Varkom uključio u rekonstrukciju ulice: Gubici i smanjenje gubitaka u sustavu pitke vode su apsolutni prioritet u narednom razdoblju. I primjer u ovoj ulici gdje smo izmijenili cijevi stare preko trideset godina, a korisnici su dobili nove priključke, primjer je obnove kakav bi trebali prakticirati na ostalim pravcima vodovoda u Varaždinu.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predstavnik izvođača radova Vodogradnje , voditelj gradilišta Dražen Petrina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.