Gradonačelnik Čehok u ponedjeljak je obišao radove na izgradnji komunalne infrastrukture u Varaždinu

Gradonačelnik Čehok u ponedjeljak je obišao radove na izgradnji komunalne infrastrukture u Varaždinu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u ponedjeljak je obišao radove na izgradnji komunalne infrastrukture u Varaždinu.

Pri obilasku gradilišta kružnog toka kod varaždinskog groblja, na raskrižju Ulice Gustava Krkleca i Hallerove aleje dao je medijima izjavu:Riječ je o prometnom zahvatu koji su građani dugo čekali i koji je potreban gradu Varaždinu s obzirom da je riječ o prostoru uz groblje i gdje su srednje škole te prometnica prema Optujskoj ulici.  Ovdje je imalo puno smisla to napraviti, a radovi će trajati najkasnije do  sredine listopada  jer se radi i zamjena kompletne komunalne infrastrukture.  To je jedan od najreprezentativnijih prostora u našem gradu između groblja i Starog grada, pa će Parkovi to urediti sa fontanom i cvjetnim aranžmanima. To će biti kružni tok koji će biti na ponos našem Varaždinu.

Gradonačelnik je dodao da paralelno teku radovi i na drugim lokacijama. Naveo je da u ovom trenutku su aktivni radovi na komunalnoj infrastrukturi vrijedno 5,5 milijuna kuna te dodao: Kada bismo tome pribrojali i sva ona druga ulaganja u škole i vrtiće  u ovom trenutku investiramo i radimo projekte vrijedne preko 50 milijuna kuna. To se u Varaždinu nikad do sada nije dogodilo , čak ni 2008/2009. godine. Kada se govori o korona-krizi,  kada Hrvatska raspravlja kako će potrošiti novac od Europe i hoćemo li imati snage to je najbolji odgovor na upite naših političkih protivnika. To je najbolji pokazatelj, preko 50 milijuna se u ovom trenutku radi ne računajući poslove vezane uz aglomerciju. – istaknuo je gradonačelnik Čehok.

Dodao je da su pri kraju pripreme za početak izgradnje  rotora kod Motičnjaka i rotora u Hrašćici. Zahvalio je djelatnicima uprave i izvođačima radova koji u ovim ljetnim mjesecima nastoje u zadanim rokovima završiti radove. Vruće je, ali u Varaždinu se radi punom parom. – zaključio je izjavu novinarima gradonačelnik Ivan Čehok.

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.