Novih 120 milijuna kuna investicija kroz Podršku razvoju Centara kompetencija

Novih 120 milijuna kuna investicija kroz Podršku razvoju Centara kompetencija

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas jednu Odluku i jedan Ugovor temeljem Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za Podršku razvoju Centara kompetencija.

Ugovor ukupne vrijednosti projekta preko 27 milijuna kuna u ime tvrtke CS Computer Systems d.o.o. potpisao je predsjednik Uprave Paško Labura, koji se ovom prilikom zahvalio partnerima u projektu KONČAR - Inženjering za energetiku i transport d.d., Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o., Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva, te Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET. Labura je naglasio kako je ovaj projekt osnovan s ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva kroz provedbu aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija poslovnog sektora te suradnje sa znanstveno-istraživačkim institucijama u području kibernetičke sigurnosti upravljačkih sustava.

CEKOM-i predstavljaju novu vrstu istraživačke infrastrukture neophodne za razvoj gospodarstva

Odluku o financiranju dobila je i tvrtka DIV GRUPA d.o.o. iz Samobora. Projekt naziva „Centar kompetencija za naprednu mobilnost“ ukupne je vrijednosti 212.343.784,93 kuna od čega je čak 103.668.504,65 kuna bespovratno. „Cilj projekta je poboljšati proizvode i usluge u brodograđevnoj industriji. Strateški cilj Centra kompetencije za naprednu mobilnost je razvoj tehnologija koje će omogućiti razvoj sofisticiranih brodova s većom dodanom vrijednosti u kojima dominira visoki nivo složenosti opreme, a postupci opremanja postaju ključan dio procesa gradnje broda“ naglasio je član Uprave DIV GRUPA d.o.o. Darko Pappo, te posebno istaknuo predanost i izrazio zahvalnost timu koji je radio na samoj prijavi projekta.  

Centri kompetencija predstavljaju novu vrstu istraživačke infrastrukture neophodne za razvoj gospodarstva temeljenog na znanju, inovacijama i novim tehnologijama koja će biti specijalizirana za davanje podrške poslovnom sektoru u istraživačko-razvojnim aktivnostima i komercijalizaciji inovacija“, rekao je zaključno ministar Horvat te istaknuo kako su ove tvrtke dokaz da kod hrvatskih poduzetnika postoji veliki potencijal ulaganja u nove tehnologije, u inovacije i istraživanje i razvoj, po čemu bi uskoro mogli konkurirati i najrazvijenijim zemljama.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.