Jastrebarsko: Održani Dani vina u perivoju dvorca Erdödy

Jastrebarsko: Održani Dani vina u perivoju dvorca Erdödy

Dani vina održani su od 27. do 29. 9. 2024. u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom U vinskom ekološkom paviljonu tvrtke Altera predstavilo se šesnaest vinarija: Josip Braje, Robert Braje, Griffin Ivančić, Željko Gregorić, Jagunić, Kolarić Coletti, Podrum Mladina, Sirovica, Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Šember, Kurtalj, a po prvi puta u novom konceptu i vinarija Krešimira Režeka i vinarija Ivančić.

Održano je osam vinskih radionica pa se tako moglo učiti o odležanim pjenušcima Plešivice od Monike Neral, Sauvignonima od Antonija Gregorića, Pinotu u tri boje od Krune Filipovića, Chardonnayima od Tomislava Mikinca te Crnim vinima od Lucije Matijević. Posebne su vinske radionice održane u nedjelju gdje su se posjetitelji mogli okušati u izradi keramičkih šalica, oslikati vinske boce i čaše i sve to spojiti sa kušanjem pjenušca i vina.

Bogat zabavni program privukao je velik broj posjetitelja. Zabavljali su ih Željko Bebek, Zorica Kondža, Sandi Cenov & Darmar Time, Bruno Rački & Valovi, Gospodari tambura i Emil Gabrić & Ivan Jelić, a za glazbu je bio zadužen i DJ Kazo. Tradiciju jaskanskog kraja predstavili su čuvari običaja i kulture, kulturno – umjetnička društva i orkestri. Sudjelovali su Puhački orkestri DVD – a Cvetković, DVD – a Stankovo, DVD – a Domagović, Tamburaški orkestar Čabdin, KUD Sveta Jana, Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, KUD Okićka Trešnja Stanovo, KUD umirovljenika Jastrebarsko, KUD Desinec, Glazbena i folklorna sekcija Udruge umirovljenika Jastrebarsko, KUD „Lipa“ Slavetić i Svetojanske mažoretkinje. Svojim su nastupom posjetitelje razveselili gosti iz Vela Luke, a plesna skupina Mafrina folklornog društva Kumpanija pokazala je bogatu tradiciju velolučkog plesa.

U suradnji s Udruženjem obrtnika Jastrebarsko održan je gastro program “Jaska na tanjuru” u kojem su sudjelovali Vinogradarska kuća Braje, Hotel Princess, Planinarski dom Žitnica, Izletište Pri kapeli, Urban grill, Grande burger Coletti i Malo gospodarstvo Kolarić.

Dane vina organizirali su Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica grada Jastrebarskog, glavni sponzor manifestacije bila je Jana, a manifestaciju su pomogli i Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Podrum Mladina, Hrvatski šumarski institut, Euroherc, Udruženje obrtnika Jastrebarsko, Go2Digital, Blachere Illumination – Gospodari svjetla i Posao.hr.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.