Dani vina od 27. do 29. rujna u Jastrebarskom

Dani vina od 27. do 29. rujna u Jastrebarskom

Iz svečanog okruženja najstarijeg zagrebačkog hotela Esplanade plešivički su vinari pozvali na Dane vina koji će se održati u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom od 27. do 29. rujna.

Predstavljen je i bogat program Dana vina. Nastupaju Željko Bebek, Zorica Kondža i Sandi Cenov uz grupu Darmar Time, kao i jaskanski duo Emil Gabrić & Ivan Jelić, Bruno Rački & Valovi te Gospodari tambura. „Ulaz na sve koncerte je slobodan, stoga je ovo najbolja pozivnica da provedete vikend u Jastrebarskom“, kaže direktorica Turističke zajednice Petra Masnec.

Dani vina održat će se u parku u vinskom paviljonu gdje će se kušati vina. Nastupit će vinari: Josip Braje, Robert Braje, Griffin Ivančić, Željko Gregorić, Jagunić, Kolarić Coletti, Podrum Mladina, Sirovica, Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Šember, Kurtalj, Vinarija Krešimir Režek i Vinarija Ivančić.

„Dani vina imaju dugogodišnju tradiciju vinarstva i vinogradarstva u jaskanskom kraju, a na vinskim radionicama imamo priliku pokazati svu raskoš ponude naše male, ali snažne vinske regije“, ističe u ime vinara Žara Malić iz Podruma Mladina.

Vinske radionice namijenjene su svim poznavateljima plešivičkim vinima i onima koji će ih tek otkriti. Uz tri zagrebačke, Non vintage pjenušce Daniele Kramarić, Mlade vinare Plešivice Marka Rundeka i radionicu o rieslingu Željka Bročilovića Carlosa, još će se osam radionica održati u sklopu manifestacije.

Saša Špiranec, direktor Vinarta pozvao je u vinski podrum u Jastrebarskom u prostor Žitnice.

„Tamo će posjetitelji moći učiti o odležanim pjenušcima Plešivice od Monike Neral, sauvignonima od Antonija Gregorića, pinotima u tri boje od Krune Filipovića, chardonnayima od Tomislava Mikinca, a crna vina Plešivice predstavit će Lucija Matijević. Za sve ljubitelje umjetnosti pripremljene su različite Art & wine radionice“, rekao je Špiranec.

Vidimo se u Jastrebarskom, gradu koji je ponosan na svoju Plešivicu, svoja vina i svoje vinare, gdje vas s radošću očekujemo!“, pozvao je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog Vinske radionice na : https://grandtasting-vinart.com/ulaznice-i-proizvodi/.

Organizatori Dana vina su Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica grada Jastrebarskog, glavni sponzor manifestacije Jana, a manifestaciju podupiru i Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Mladina, Hrvatski šumarski institut, Euroherc, Udruženje obrtnika Jastrebarsko, Go2Digital, Gospodari svjetla i Posao.hr. Program Dana vina: https://www.tzgj.hr/danivina2024/

Foto: Marko Čolić

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.