Predsjednik Milanović ugostio diplomate na tradicionalnoj „Diplomatskoj berbi“ u plešivičkom vinogorju

Predsjednik Milanović ugostio diplomate na tradicionalnoj „Diplomatskoj berbi“ u plešivičkom vinogorju

„Već skoro dvadeset godina dolazim u plešivički kraj. Od 2005. godine to je bilo otišlo naprijed, kvaliteta vina, čuvanje vina, podrumi. Mislim da tu nema riječi o klasičnom izvozu vina jer se sve prodaje u Hrvatskoj, veliki dio se izveze u Hrvatskoj kroz prodaju u turizmu i to je dobar koncept“, izjavio je danas na tradicionalnoj „Diplomatskoj berbi“ predsjednik Republike Zoran Milanović

Kao domaćin, predsjednik Milanović sudjelovao je na tradicionalnoj „Diplomatskoj berbi” organiziranoj za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj. Organizator berbe je Grad Jastrebarsko, a osma po redu „Diplomatska berba“ održala se u vinogradu obitelji Kolarić na Plešivici.

Diplomate akreditirane u Republici Hrvatskoj pozdravio je i gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel koji je kazao kako „Diplomatskom berbom“ nastoje pokazati kvalitetu vinarske ponude koju imaju i kojom se diče Jaska i Plešivica.

„Franjo Kolarić je pripadnih mlađe generacije vinara koji su utkali jedan iskorak u proizvodnji vina i u tržišnom poslovanju. Put od njegovih početaka danas nije bio lak. Franjo je danas jedan od najjačih jaskanskih vinara i jedan od onih koji vinsku scenu u Hrvatskoj diže na jednu višu razinu“, rekao je gradonačelnik Jaske.

„Iza nas stoje godine predanog rada i odricanja, a sve smo uspjeli pobijediti zajedno, kao obitelj. Iza sebe imam 26 berbi, a jedna je upravo u tijeku. Trenutno obrađujemo 8 hektara vlastitog vinograda u suradnji s još 10 obitelji. Naša je želja i plan proširiti površine vinograda na korist naše obitelji, ali i cijelog svetojanskog, plešivičkog i jaskanskog kraja“, rekao je Franjo Kolarić, vlasnik vinarije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.