Raspisan 3. Nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju 2023.

Raspisan 3. Nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju 2023.

U organizaciji Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti” i Grada Križevaca u petak 1. rujna 2023. raspisan je 3. Nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju. Natječaj ima nakanu potaknuti sveopću hrvatsku javnost, i profesionalce i amatere, na stvaranje fotografskih radova vinarske, vinogradarske i podrumarske tematike.

Nakon provedenoga natječaja najuspjeliji će radovi biti objavljeni u katalogu, na izložbi te na multimedijalnim platformama, kao sintezi fotografske kreativnosti vezano uz hrvatsku vinsku kulturu danas.Prijavljene će se fotografije ocjenjivati u dvije kategorije – najbolje fotografije prema izboru stručnog ocjenjivačkog suda sastavljenog od istaknutih hrvatskih profesionalnih fotografa i najbolja fotografija prema izboru publike – s najvećim brojem prikupljenih lajkova na Facebook stranici Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti”. Radovi će za procjenu publici biti dostupni na Facebooku u vremenu od 25. prosinca 2023. do 6. siječnja 2024. Najbolji radovi bit će nagrađeni.

Natječaj je otvoren od 1. rujna do 1. prosinca 2023. godine, a rezultati će, s predstavljanjem kataloga najboljih fotografskih radova, biti objavljeni uz blagdan vinogradarskoga sveca sv. Vinka (Vincekovo) 22. siječnja 2024. Radovi trebaju tematski odgovarati natječaju: vino, hrvatska vina, vinova loza, grožđe, berba grožđa, krštenje mošta, vinogradi, klijeti, konobe, vinogradarske kurije, vinski podrumi, vinarije, vinarsko-vinogradarski običaji. Autor se smije prijaviti s najviše tri fotografska rada, ne starija od 2022. godine.

Fotografije smiju biti u boji i crno-bijele. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografija dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenoga sadržaja. U jednom dokumentu smije biti isključivo jedna fotografija, kolaži su isključeni. Fotografije se šalju isključivo u digitalnom obliku u .jpg / .jpeg/ formatu pojedinačne veličine fotografije ne veće od 7 MB, a ne manje od 3 MB. Pojedinačna veličina fotografije treba biti najmanje veličine 3000 pixela po dužoj strani i rezolucije od 300 dpi. 

Uz radove treba poslati i popunjen prijavni obrazac koji autor treba preuzeti s mrežne stranice organizatora www.krizevackistatuti.hr i www.krizevci.hr. Autor u prijavnici, uz osobne podatke, treba navesti naziv, mjesto i godinu nastanka fotografije. Popunjavanjem prijavnice autor daje suglasnost organizatorima natječaja da smiju javno objavljivati i rabiti fotografije u kulturne i turističke svrhe uz jasan potpis autora.

Fotografije i popunjeni prijavni obrazac treba poslati organizatoru u elektroničkom obliku na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Dodatne informacije mogu se dobiti na broju mobitela 091 6640 850.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.