U Šibenik će zbog ovoga dolaziti stručnjaci iz cijelog svijeta

U Šibenik će zbog ovoga dolaziti stručnjaci iz cijelog svijeta

Sunce i more već odavno nisu dovoljni za privlačenje gostiju, shvatili su to  u Šibensko-kninskoj županiji koja postaje središte istraživačkog i znanstvenog turizma.  U sklopu triju europskih projekata - u centar Puljane na Krki, tvrđavu Svetog Ivana u Šibeniku i Centar za koralje na Zlarinu dolazit će stručnjaci iz cijelog svijeta kako bi proučavali prirodne fenomene i arheološke lokalitete. 
Upravo za znanstvenike u nekadašnjoj vojarni uz Krku uređuje se istraživačka baza s 38 ležajeva. Najčišću rijeku u Europi mladi istraživači već pohode. Savršeno je to okruženje, kažu, i za škole u prirodi. Ovdje će moći doživjeti i Krku iz vremena rimskih legija. S pomoću prezentacijskog postava arheološkog bisera Burnuma. 
Edukacijski kampus dobit će i Šibenik, u utrobi tvrđave svetog Ivana predviđen je smještaj za 40 gostiju. I obala i otoci imaju adute za znanstveni turizam. Svijet podmorja proučavat će se u Hrvatskom centru koraljarstva na Zlarinu. Jer ono što baštinimo istraživačima je itekako primamljivo. Zašto to ne unovčiti?

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.