Nove MICHELINOVE zvjezdice stigle u Hrvatsku

Nove MICHELINOVE zvjezdice stigle u Hrvatsku

 Restoran Agli Amici iz Rovinja prvi je nositelj dvije MICHELINOVE zvjezdice u Hrvatskoj Hrvatska se od danas može pohvaliti s jednim restoranom koji nosi dvije MICHELINOVE zvjezdice te s 10 restorana nositelja jedne MICHELINOVE zvjezdice, najznačajnije i najprepoznatljivije gastronomske oznake. Novim zvjezdicama mogu se pohvaliti i restorani Dubravkin put iz Zagreba koji je dobio jednu zvjezdicu, dok su restorani Pelegrini(Šibenik),360º (Dubrovnik),Monte (Rovinj),Noel (Zagreb),Boškinac (Novalja),LD Restaurant (Korčula),Nebo (Rijeka),Alfred Keller (Mali Lošinj) te Korak (Jastrebarsko) zadržali svoje zvjezdice. Novi MICHELINOV vodič ponovna je potvrda izvrsnosti hrvatske gastronomije, koja je zahvaljujući kreativnosti hrvatskih chefova već priznata u svijetu što potvrđuje i najnovija odluka Svjetske turističke organizacije, koja je hrvatskoga chefa Rudija Štefana proglasila globalnim ambasadorom za gastronomski turizam. Raznolikost ponude, autohtoni sastojci te bogatstvo interpretacije hrvatskih jela, dodatan su motiv i dolaska mnogim turistima, a razvoj eno i gastro turizma prepoznat je i u našim strateškim dokumentima. Oznaku MICHELIN Green Star,zadržali su restorani Zinfandel’s (Zagreb), Konoba Mate (Korčula) i Korak (Jastrebarsko). Ta oznaka dodjeljuje se onim restoranima koji su posebno posvećeni gastronomiji koja se temelji na održivosti i ekološkoj prihvatljivosti.

"Čestitam svima koji su ove godine uvršteni u ovaj svjetski relevantan gastronomski vodič i vjerujem kako će iz godine u godinu sve više naših restorana pronaći svoje mjesto u njemu“, izjavio je Tonči Glavina, ministar turizma i sporta.

"MICHELINOVE oznake predstavljaju potvrdu izvrsnosti hrvatske gastronomije i umijeća naših chefova koji svojim radom i trudom doprinose zadovoljstvu naših gostiju. Činjenicu da Hrvatska danas ima 93 restorana nositelja neke od oznaka itekako ćemo znati iskoristiti u daljnjoj promociji, kako gastronomije kao proizvoda, tako i Hrvatske kao destinacije u cjelini“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

MICHELIN je na listu Bib Gourmand dodatno uvrstio još i restoran Fakin iz Legrada pa se tako Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno 11 restorana s ovom MICHELINOVOM oznakom koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama. Foto: Maistra

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.