Već desetu godinu Valamar provodi humanitarni program „Tisuću dana na Jadranskom moru“ usmjeren potrebitoj djeci iz cijele Hrvatske

Već desetu godinu Valamar provodi humanitarni program „Tisuću dana na Jadranskom moru“ usmjeren potrebitoj djeci iz cijele Hrvatske

U tijeku je deseta sezona humanitarnog programa „Tisuću dana na Jadranskom moru“ usmjerena potrebitoj djeci iz cijele Hrvatske. Valamar će i ovoga ljeta ugostiti djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Riječ je o učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske koji su štićenici domova čiji je osnivač Republika Hrvatska, a koju inicijativu Valamar provodi u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

„Djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi posebno su ranjiva skupina s raznolikim i nerijetko složenim potrebama. Briga za njihovu dobrobit društvena je odgovornost i treba biti u središtu svih naših aktivnosti i međusobne suradnje. Valamarov humanitarni program “Tisuću dana na Jadranskom moru“, primjer je takve društvene odgovornosti i suradnje. Osim boravka na moru i upoznavanja djece i mladih s mogućnostima rada u turizmu donacija svakako doprinosi daljnjem senzibiliziranju javnosti i potiče širu podršku društvene zajednici ovoj skupini djece i mladih“, istaknuli su iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Svoje ljetovanje štićenici domova će provesti u destinaciji Poreč uz osiguran puni pansion, a nekima će to biti prvi boravak na moru u životu. U okviru donacijskog programa, Valamar će učenicima osigurati i posjet upravnoj zgradi Valamara gdje će im predstaviti mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere u turizmu. Valamarov tim ljudskih potencijala će sudionicima programa osigurati kratku profesionalnu orijentaciju te će onima koje zanima mogućnost rada u turizmu omogućiti podršku kod prvog zaposlenja i starta karijere.

 „Iznimno smo ponosni na dugovječnost i uspješnost ove humanitarne inicijative koja traje već deset godina. U okviru programa „Tisuću dana na Jadranskom moru“ smo omogućili ljetovanje za više od četiri tisuće djece iz svih krajeva Hrvatske. Donacijski program ove godine ima i dodatan aspekt podrške budućim maturantima koji su štićenici dječjih domova te predstavljanja poslovanja u turizmu“; izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara.

U okviru Valamarovog programa „Tisuću dana na Jadranskom moru“ do sada je omogućeno ljetovanje za više od četiri tisuće djece bez roditeljske skrbi, djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te djece s posebnim potrebama i zdravstvenim poteškoćama. Inicijativa je dio društveno odgovornog poslovanja i uključenosti Valamara u zajednicu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.