Valamaru dodijeljeno priznanje GreenPRix za utjecaj na zajednicu

Valamaru dodijeljeno priznanje GreenPRix za utjecaj na zajednicu

Valamar je u 2022. godini objavio strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine koji imaju za cilj postizanje ugljične neutralnosti u prvom i drugom opsegu te je najavio investicije vrijedne 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak. Priznanje Nacionalne nagrade za okoliš 2023 – GREEN PRIX u kategoriji „Utjecaj na zajednicu“, kojim se nagrađuju projekti i inicijative koje su doprinijele postizanju ESG ciljeva u široj zajednici, potvrda je pozicije Valamara kao lidera u održivosti.

„Iznimno nam je drago što je GreenPRix već drugu godinu zaredom prepoznao naše održive inicijative. Kao ključan dionik i lider u odmorišnom turizmu imamo obavezu stvarati nove vrijednosti za goste i lokalne zajednice, pazeći pritom na utjecaj na okoliš, razvoj ljudskih resursa i znanja, autentičnu ponudu te promicanje lokalne kulture“, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete i održivosti Valamar Riviere.

Valamar je prošle godine osvojio GreenPRix nagradu za najambiciozniji projekt solarnih elektrana na hrvatskom tržištu koji je realiziran zajedno s E.ON Solar čime je pokriveno 6% ukupne potrebe za električnom energijom Valamara. Cilj projekta je doseći čak 15% udjela električne energije iz vlastitih solarnih elektrana do 2025. godine.

Osim ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, Valamar je od 2015. godine uložio 65 milijuna eura u održivost te smanjio emisiju stakleničkih plinova za čak 70 posto u prvom i drugom opsegu. U 2022. godini Valamar se pridružio inicijativi CO2MPENSATING BY PLANTING, nagrađenoj na ovogodišnjem GreenPRix-u, u sklopu koje je kompanija zajedno s gostima posadila 3000 stabala.

Valamar je također veliki ulagač u turističku infrastrukturu, brojne programe za zaposlenike s ciljem razvoja ljudskih resursa i rasta plaća, te je odgovoran partner dobavljačima i podrška lokalnoj zajednici i društvu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.