Valamar će do kraja godine uz pomoć gostiju posaditi gotovo 3000 stabala

Valamar će do kraja godine uz pomoć gostiju posaditi gotovo 3000 stabala

Donacijska kampanja Valamar Riviere, „Easy as one, two, tree“, u sklopu koje su gosti Valamarovih hotela i kampova mogli donirati nova stabla za pošumljavanje, premašila je prvobitni cilj od tisuću stabala već u prva dva tjedna od početka kampanje. Valamar će tako do sredine prosinca zasaditi skoro tri tisuće novih stabala u Splitsko-Dalmatinskoj i u Karlovačkoj županiji.

Prilikom posjeta svojoj omiljenoj destinaciji, gosti Valamara mogli su donirati za sadnju novih stabala, a za svako donirano stablo, Valamar će posaditi još jedno. Kampanjom „Easy as one, two, tree“, Valamar Riviera pridružila se inicijativi CO2MPENSATING BY PLANTING iza koje stoje nastaloj u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske, Hrvatskim šumama i HEARTH agencijom.

„Izuzetno nam je drago što se upravo Valamar, kao lider održivog turizma, priključio programu CO2MPENSATING BY PLANTING. Ovo je prvi ovakav program u Hrvatskoj, ali i čitavoj regiji, namijenjen tvrtkama, institucijama i drugim organizacijama, ali i svim ostalim zainteresiranima koji sadnjom stabala žele nadoknaditi proizvedene emisije CO2 i neutralizirati vlastiti ugljični otisak te postati pozitivan primjer brige za okoliš i zajednicu. Dodatnu vrijednost sudjelovanja Valamara vidimo upravo u tome što su uključili i svoje goste omogućivši im da i sami pomognu u akcijama pošumljavanja. Izviđači i svi drugi volonteri Šumoborci, zajedno s Hrvatskim šumama, ove će godine posaditi više od 50,000 novih sadnica“, izjavio je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Sadnja će se organizirati u Makarskoj, na području poluotoka Osejava, uz pomoć Saveza izviđača Hrvatske i Splitskog skautskog zbora, Hrvatskih šuma – Šumarije Makarska, Crvenog križa Makarska i Grada Makarske te nekoliko srednjih škola. Drugi dio sadnje će izviđači, učenici zagrebačkih i karlovačkih srednjih škola te Hrvatske šume – Šumarija Draganić, posaditi u Draganiću, općini smještenoj između Zagreba i Karlovca. Akciji sadnje priključit će se i Valamarovi zaposlenici.

Kao vodeća hrvatska turistička kompanija, Valamar Riviera kontinuirano ulaže u smanjenje svog ugljičnog otiska, odgovara na klimatske i okolišne izazove te promiče održivi poslovni model. U sklopu svojih društveno odgovornih programa, kompanija posebnu pozornost pridaje djelovanju u lokalnim zajednicama. Tako je krajem rujna s Turističkom zajednicom općine Raša, na istočnom dijelu Istre, u suradnji s DPA Rabac organizirala akciju čišćenja podmorja u akvatoriju zaljeva Tunarica.

Na nedavno održanim Danima hrvatskog turizma u Šibeniku Valamar Rivieri, uz brojne nagrade, dodijeljeno je i posebno Priznanje za izvrsnost u primjeni načela održivog turizma.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.