Turisthotel proslavio 40 godina uspješnog poslovanja Zaton Holiday Resorta i najavio nove investicije

Turisthotel proslavio 40 godina uspješnog poslovanja Zaton Holiday Resorta i najavio nove investicije

Turisthotel, jedna od najstabilnijih hrvatskih turističkih kompanija, obilježila je 40 godina uspješnog poslovanja svog Zaton Holiday Resorta, u kojem trenutno i dalje boravi oko 6000 gostiju. Za ovogodišnje rekordne turističke rezultate zaslužni su u najvećem postotku strani gosti, uglavnom iz Njemačke, Poljske, Nizozemske i Austrije, što je istaknuto i na svečanoj proslavi u Zadru.

“Turisthotel ulazi u novi investicijski ciklus koji je orijentiran prema ulaganju u dodatno podizanje kvalitete postojeće infrastrukture, ali i širenje, nadogradnju i modernizaciju postojećih objekata. Investicije, koje će se realizirati u različitim fazama u idućih pet godina, moguće su upravo zahvaljujući stabilnom i kontinuiranom rastu poslovanja. Vjerujem kako je to ključan imperativ za daljnji razvoj, ali i dodatno pozicioniranje na tržištu, kako samog Resorta, tako i Nina, Zadra te čitave zadarske regije kao atraktivne i poželjne turističke destinacije”, istaknula je predsjednica Uprave Turisthotela, Meri Matešić Sičić.

U narednom razdoblju, u Zaton Holiday Resortu započet će rekonstrukcija 159 apartmana s 3* na 4*, izgradnja i uvođenje novih ugostiteljsko - zabavnih sadržaja, u planu je i kompletno preuređenje glavne ulice naselja. Takva su ulaganja pozdravili i župan Zadarske županije Božidar Login te gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko, koji su naglasili kako je Turisthotel jedna od najvažnijih turističko-ugostiteljskih kompanija na zadarskom području.

„Zaton Holiday Resort svojim gostima pruža visoku kvalitetu smještaja i sadržaja. I baš zato su kapaciteti Zatona cijeloga ljeta dupkom puni, a recenzije gostiju izvrsne. Resort je pronašao pravi model poslovanja, a za pohvalu je i činjenica što nastavlja s aktivnostima, što ne živi na staroj slavi, već sustavno ulaže, ne samo u održavanje, već i u poboljšanje i okoliša i sadržaja“, naglasio je župan Zadarske županije Božidar Login.

„I ja sam svjedok povijesti od same gradnje, otvaranja i svih godina razvoja Resorta. U posljednjih 17 godina rada na poziciji gradonačelnika, moram reći da je suradnja s TN Zaton bila plodna. Napravili smo sinergiju grada Nina i TN Zaton. Dišemo kao jedno tijelo. Nadam se i po planovima koje je iznijela predsjednica Uprave da ćemo iduće godine, mi s infrastrukturom u gradu Ninu, TN Zaton s novim sadržajima, doći do još boljih rezultata“, zaključio je gradonačelnik grada Nina Emil Ćurko.

Osim ulaganja u Zaton Holiday Resort, u narednom trogodišnjem, odnosno petogodišnjem periodu, u planu je i niz novih smještajno-ugostiteljskih te zabavnih sadržaja te izgradnja gradskog hotela smještenog unutar zadarske gradske jezgre, u objektu u kojem se nalazilo nekadašnje kino Pobjeda. Osim toga, uslijedit će i prenamjena Boutique Hostela Forum u hotel, hostela koji je ove godine obilježio prvih 10 godina poslovanja.

O Turisthotelu d.d.

Turisthotel d.d. hrvatska je tvrtka s više od pedeset godina dugom tradicijom u djelatnosti ugostiteljstva i turizma. Kompanija upravlja Zaton Holiday Resortom, najkvalitetnijim kamping resortom u Hrvatskoj koji je dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja struke, kao i Boutique Hostelom Forum, smještenom u samom centru Zadra. Ugostiteljski objekti u vlasništvu Turisthotela d.d., café bar “Forum“, café bar “Branimir“ i cafe' bar Callegro, posebna su mjesta okupljanja generacija Zadrana, a paleta turističko-ugostiteljskih usluga Turisthotela uključuje i djelatnost

cateringa. Osim toga, Turisthotel d.d. zauzima istaknutu poziciju u pružanju usluga profesionalne praonice rublja te je među prvima u Hrvatskoj razvio i novi koncept - osim pranja i njege rublja, ponudio je i uslugu najma visokokvalitetnog rublja svojim klijentima od Lošinja, Zadra do Dubrovnika. Kompanija je uspješno tržišno pozicionirana i izvan granica Hrvatske u domeni korporativnog servisiranja koje uključuje rješenja opskrbe, cateringa, čišćenja, osiguranja te profesionalnog osoblja za razne poslovne subjekte na udaljenim lokacijama.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.