Turističko-kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ po 41. put

Turističko-kulinarska manifestacija  „Kaj su jeli naši stari“ po 41. put

Turističko-kulinarska manifestacija  „Kaj su jeli naši stari“ po 41. put održava se ovog vikenda, od 26. do 28. kolovoza u Vrbovcu.

Žene vrbovečkog kraja, čuvarice baštine i tradicije, odjevene u narodne nošnje, poslužuju    autohtonia jela u lijepo urešenim kučicama.

 To su jela koja svojim nazivima povezuju vrbovečku povijest i gastronomiju. „Rani ruček“, tradicionalni vrbovečki doručak pripremaju članice udruge žena, dok  ugostitelji Vrbovca i okolice sva tri dana nude birane jelovnike pod nazivom„Obed z bakinog lonca“.

Ovogodišnja namirnica manifestacije koja svojim okusom vraća u prošlost je tikvanja, od koje vrijedne članice trinaest udruga žena pripremaju jela za ocjenjivanje, a nagrade za najbolja jela dodijelit će poznati kulinarski chefovi Tomislav Špiček i Marko Lučić, glavni kuhar PIK Vrbovca.

Za ljubitelje slatkog  tu je ponuda starinskih slastica, od suhih kolača, gibanica, štrukli do nezaobilazne vrbovečke pere, omiljenog jela manifestacije .

PIK Vrbovec koji je i ove godine glavni sponzor najvažnijeg vrbovečkog gastronomskog projekta pobrinuo se da uz raznovrsnu ponudu jela i domaće kapljice, posjetitelje dočeka i bogat kulturno-umjetnički program, razne izložbe, dječje predstave, interpretacijske šetnje,povijesne ture, radionice i sportska natjecanja.

Manifestacija „Kaj su jeli naši stari“održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a u organizaciji Turističke zajednice Grada Vrbovca.

Foto: Marko Čolić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.