Hrvatska turistička zajednica otvorila prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade

Hrvatska turistička zajednica otvorila prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade

Hrvatska turistička zajednica otvorila je online prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade, koje će se i ove godine dodjeljivati u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma, tradicionalnog susreta turističkih djelatnika i svih dionika turističkog sustava Hrvatske. Prijave su otvorene za nagrade u kategorijama za najbolju destinaciju godine, događaj godine, kulturnu atrakciju godine, prirodnu atrakciju godine te za jedinstveni gastronomski doživljaj godine. Prijave se zaprimaju i za nagradu Ljudi u turizmu, a u sklopu koje se dodjeljuje Godišnja nagrada „Anton Štifanić“, Nagrada za životno djelo te nagrada „Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine“.

„U Hrvatskoj je u tijeku vrlo uspješna turistička sezona na čijoj su pripremi vrijedno radili hrvatski turistički djelatnici. Upravo su ljudi, uz našu prekrasnu prirodu, destinacije i resursnu osnovu, ono najvrijednije što imamo i po čemu je naša zemlja itekako dobro prepoznata u međunarodnim okvirima, a dodjelom ovih nagrada to želimo dodatno istaknuti“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako su ove godine uvedene i neke nove kategorije nagrada.

 Naime, u okviru kategorije Destinacija godine uvedene su dvije nove potkategorije i to za najuspješniju destinaciju održivog turizma (inovativna i pametna destinacija) te za najuspješniju kontinentalnu destinaciju gradskog turizma, dok je s ciljem poticanja razvoja, očuvanja i promocije gastronomije ove godine uvedena kategorija nagrada za jedinstveni gastronomski doživljaj godine.

„Dani hrvatskog turizma prilika su da odamo priznanja turističkim djelatnicima, ali i svima ostalima koji svojom gostoljubivošću doprinose pozitivnoj slici o Hrvatskoj te nagradimo inovativnost i kvalitetne proizvode, usluge i ljude koji sve to zaokružuju u uspješne turističke priče. Naše usmjerenje prema održivom turizmu i razvoju cjelogodišnjeg turizma na području cijele Hrvatske te proizvodima koji imaju sve veću dodanu vrijednost, poput eno gastro turizma, želimo istaknuti i kroz nove kategorije u sklopu ovogodišnje dodjele nagrada. Hrvatski turizam može se pohvaliti izvrsnim rezultatima, a oni su proizvod upravo marljivih turističkih djelatnika te stoga i ovim putem pozivam sve zainteresirane da se prijave i da nominiraju svoje suradnike, kako bismo upoznali i nagradili najbolje od najboljeg što hrvatski turizam može ponuditi“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Rok za podnošenje kandidatura je petak, 12. kolovoza, a prijave za Godišnju nagradu „Anton Štifanić“ i Nagradu za životno djelo zaprimaju do srijede, 31. kolovoza. Podnošenje kandidatura - isključivo putem online prijavnica dostupnih na službenoj stranici Hrvatske turističke zajednice, a više informacija o prijavama moguće je dobiti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..   

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.