Opatija i Galešnjak na Forbesovoj listi najromantičnijih odredišta za Valentinovo

Opatija i Galešnjak na Forbesovoj listi najromantičnijih odredišta za Valentinovo

U susret Valentinov, Danu zaljubljenih, utjecajni američki časopis Forbes objavio je listu 16 najromantičnijih destinacija u Europi među kojima su se našla čak dva hrvatska odredišta Opatija i otočić Galešnjak, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.

Opatija je predstavljena kao mondeno obalno odmaralište i dragulj kvarnerskog područja, čija turistička tradicija seže još u 19. stoljeće. Izdvojene su jedinstvene opatijske vile i hoteli okruženi egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, ali i poznata proizvodnja čokolade. S druge strane, za obilazak otočića Galešnjaka predložene su mogućnosti otkrivanja ovog otoka u obliku srca brodom ili zrakoplovom s panoramskim pogledom na Zadar i Kornatski arhipelag.

Izbor najromantičnijih odredišta za Valentinovo sastavila je organizacija European Best Destination Organization (EBD), a uz dvije hrvatske destinacije, na popisu su se našli portugalski otok Porto Santo, Špičnik u Sloveniji, talijanski Burano, Dinard u Bretanji, Oia na grčkom Santoriniju, Mijas u Andaluziji, Polperro u engleskom Cornwallu, jezero Como u Italiji, Algarve u Portugalu, Sveti Stefan u Crnoj Gori, Gdansk i Sopot u Poljskoj, Rossa u Švicarskoj, Rothenburg Ob der Tauber u Njemačkoj te Preveli na Kreti.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.