Prve jahte uplovile u novu marinu Dubai Harbour

Prve jahte uplovile u novu marinu Dubai Harbour

Jedan od najpoznatijih proizvođača jahti sa sjedištem u Emiratima, Gulf Craft, prvi je isprobao usluge Dubai Harbour marine, prije nego što će se ona u potpunosti otvoriti za javnost. U marinu su prvo uplovile spektakularna superjahta na tri kata Majesty 120 i Oryx 379 nove generacije.

Sa 1.100 vezova, koji će se otvoriti u dvije faze, marina Dubai Harbour bit će najsofisticiranija te vrste na Bliskom istoku. Pod upravom D-Marin Dubai, ova marina ponudit će razne luksuzne sadržaje - uz najveći broj vezova za jahte duljine do 160 metara na svijetu, posjetiteljima marine na raspolaganju su vrhunski restorani, klub za posade, benzinska crpka, postrojenja za posadu, helidrom i još mnogo toga.

Smještena u srcu Dubaija, u području između otoka Bluewaters i Palm Jumeirah, integrirana infrastruktura marine Dubai Harbour izgrađena je na površini od 20 milijuna četvornih metara, a uključivat će maloprodaju, restorane, kafiće, luksuzne rezidencije i hotele.

Selcuk Balci, generalni direktor tvrtke D-Marin Dubai koja upravlja marinom Dubai Harbour istaknuo je zadovoljstvo zbog otvorenja nove marine koja će ojačati status Dubaija kao modernog pomorskog čvorišta, dok je Abeer Alshaali iz Gulf Crafta rekao kako će otvorenje marine Dubai Harbour otvoriti put prema još većem gospodarskom rastu Dubaija kako u turizmu, tako i u nautici, a novootvorena marina zasigurno će se naći na listi omiljenih mjesta zaljubljenika u plovila.

O Gulf Craftu

Pionir u izgradnji plovila iz Emirata osnovan je 1982. godine, a otad nastavlja oduševljavati svijet najboljim luksuznim jahtama i brodovima za odmor. Rastući portfelj kompanije uključuje ultraluksuznu seriju Majesty, prekooceanske Nomad jahte, Silvercraft ribarske brodove i obiteljska plovila, sportske jahte Oryx te seriju Touring Passenger višenamjenskih plovila za prijevoz.

S velikim naglaskom na naprednu tehnologiju, brodsko inženjerstvo te istraživanje i razvoj, Gulf Craft u svojim najmodernijim brodogradilištima u UAE-u izrađuje vrhunska plovila dužine od 10 do 55 metara.

O D-Marinu

D-Marin  upravlja poslovanjem 14 jedinstvenih marina smještenih na Mediteranu i Bliskom istoku što ga čini globalno jednim od najvećih međunarodnih lanaca marina. S radom su počeli 2003. godine u Turskoj, nakon čega se šire na Hrvatsku, Grčku, Crnu Goru i Dubai. D-Marin Dubai LLC osnovan je kako bi zadovoljio rastuću potražnju na tom području, a ukupni kapacitet vezova sada je povećan na 8.356. Tri hrvatske marine dio su grupe D-Marin: Mandalina u Šibeniku te Dalmacija – ujedno najveća marina na Jadranu, i Borik na zadarskom području. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.