Ove sezone na crikveničkoj rivijeri ostvareno ukupno 610.782 noćenja, što je 54% od prošlogodišnjih turističkih rezultata

crikvenica

Ova godina će sigurno ostati zapamćena po mnogočemu, a u turističkim destinacijama, uz ostalo, i po velikoj neizvjesnosti vezano uz turističke rezultate. Svi turistički subjekti su u nizu proteklih godina bili naučeni na brojne rekorde, ne razmišljajući o mogućim poremećajima koji bi se mogli dogoditi u svjetskim okvirima, nego su svoje aktivnosti usmjerili na što bolju pripremu poslovanja. Komentar na turističke rezultate na crikveničkoj rivijeri, s posebnim osvrtom na završeni srpanj potražili smo u Turističkoj zajednici Grada Crikvenice.
 
–Konkretne brojke za razdoblje od 1. siječnja do 31. srpnja 2020. u sustavu eVisitor kazuju da je na crikveničkoj rivijeri ostvareno ukupno 610.782 noćenja, što je 54% od prošlogodišnjih turističkih rezultata. No, budući da su travanj, svibanj i dio lipnja protekli gotovo bez turističkog prometa, ozbiljnije analize se mogu napraviti tek od mjeseca srpnja. A u srpnju su rezultati Rivijeru Crikvenica postavili na šesto mjesto najomiljenijih turističkih destinacija u Hrvatskoj i učvrstili drugo na Kvarneru!  – ne krije zadovoljstvo direktorica Marijana Biondić.
 
– U srpnju je na našu rivijeru došlo 65.700 gostiju (indeks 67,40), a posebno veseli činjenica da je broj domaćih gostiju gotovo jednak onome iz prošle godine, što znači da Hrvati Crikvenicu i dalje doživljavaju kao svoje omiljeno ljetovalište te je Crikvenica po broju domaćih gostiju na drugom mjestu u Hrvatskoj. Ukupno je ostvareno 468.156 noćenja odnosno 67% prošlogodišnjih noćenja. Najvjerniji gosti i dalje su Nijemci, koji su čak i premašili broj prošlogodišnjih noćenja u istom razdoblju za 2,26%, također i Švicarci s +4,71%. U top 10 zemalja smjestili su se kao prvi Nijemci, a slijede Hrvati, Slovenci, Česi, Poljaci, Austrijanci, Mađari, Slovaci, Švicarci i državljani Bosne i Hercegovine. Promatrajući strukturu smještajnih objekata vidljiv je jako dobar rezultat koji su ostvarili hoteli (indeks 82,52), osobito oni više kategorije. Itekako smo ponosni i na odličnu popunjenost obiteljskog smještaja u srpnju (indeks 68,68), jer Rivijera Crikvenica drži prvo mjesto po broju noćenja u Hrvatskoj, ali je najbolja i u razdoblju siječanj-srpanj 2020.
 
Ovi rezultati nas vesele, ali i obvezuju na daljnji zajednički rad i zalaganje svih subjekata u destinaciji, odgovorno ponašanje i zadovoljavanje svih preporuka i epidemioloških mjera, osobito u kolovozu i rujnu, u kojima po najavama turističkih djelatnika očekujemo odličan turistički promet. Nadamo se da će Hrvatska ostati na popisu sigurnih turističkih destinacija, koja je širom otvorila svoja vrata te da će se bez stresova i neočekivanih odluka iz ove neizvjesne sezone izvući maksimum. Nastavlja se investicijski ciklus u hotelske kapacitete te se privodi kraju velik projekt uređenja jednog od najstarijih crikveničkih hotela – hotela „Miramare“, koji će promijeniti vizuru centra grada i samog Strossmayerovog šetališta, a investira se i u druge hotele i kampove te javno-turističku infrastrukturu.
 
Nastavljaju se promotivne aktivnosti putem raznih kanala kako bi rivijera postala još više istaknuta na turističkom tržištu. Rivijera je promovirana serijom promotivnih filmova, čija je gledanost premašila sva očekivanja, a predstavljena je i novodizajnirana web stranica rivieracrikvenica.com, u potpunosti  prilagođena svim potrebama modernih turista na šest jezika. Prilagodili smo naša događanja osnovnim zahtjevima za sigurnošću te se uz važeće preporuke ipak organiziraju i tradicionalni 110. Plivački maraton Šilo-Crikvenica i 54. Ribarski tjedan, ali i niz manjih muzičkih programa poput Glazbenih ljetnih večeri, Melodija s okusom mora, Primorske noći i dr.
 
– Nadamo se da će zahvaljujući novim investicijama, konstantnom trudu naših turističkih djelatnika, intenzivnom radu na objedinjavanju ponude, poboljšanju kvalitete postojećih te osmišljavanju novih sadržaja, Rivijera Crikvenica postati još privlačnija i posjećenija. Vjerujem da će naši ovogodišnji gosti, kao i brojne generacije prije njih, među ostalim uživati u ugodnoj i iznimno zdravoj klimi, čistom moru i drugim prirodnim blagodatima koje već stoljećima pruža jedna od najboljih destinacija zdravlja u Hrvatskoj, najljepšim plažama i šetnicama, vrhunskoj gastronomiji te raznovrsnim sportsko-rekreativnim, zabavnim i ostalim sadržajima.  – kazala je Marijana Biondić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.