Biciklijade Srce Velebita kreću 12. lipnja

Biciklijade Srce Velebita kreću 12. lipnja

Vrijeme je za dobre vijesti, a one su uvijek vezane uz projekte mobilnosti udruge Srce Velebita. Udruga je u razdoblju od kraja svibnja do sredine rujna osmislila tri biciklijade i jednu MTB utrku na području Parka Velebit i općine Lovinac.

Sljedeći upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, uz sve nužne mjere opreza i zaštite od COVID-19, prvo kreće biciklijada Sveti Rok MTBod  12.-14.06.2020. U petak 12.06. predviđene su vođene bike & hike ture- na Tulove grede, 45 km biciklom i 2,5 sata pješice odnosno na Zir, 30 km biciklom i 2,5 sata pješice. Panoramski pogled na Liku i Jadran najveći je izazov za bolje upoznavanje ovih predjela koji ostavljaju bez daha. U subotu 13.06. su ponuđene tri vođene biciklističke ture: 1) premijerni 78 km dugački „majstorskiciklus“ samo za vrhunski spremne bicikliste koji s pravom nosi ime Srce Velebita Epic; 2) 43 km srednje teške, ali tehnički zahtjevne stazaekoja nagrađuje veličanstvenim pogledima, stoga nazvana Winnetou (iz Like preko Velebita na more) i 3) obiteljska, srednje teška staza od 40 km koja prolazi kroz livade i okolne brežuljke i niz bistrih potoka imena River Deep Mountain High. U nedjelju 14.6. u ponudi su Mile vode, 64 km vrlo teške staze velebitskim bespućima, Hard, 55 km divljinom Velebita (MTB i gravel poslastica) te Zir i Suvajski bunari, 35 km lagane staze za obitelji uz izvore, mlinove i lokalne OPG-ove!

Za sve zaljubljenike Velebita, spreman je i 15. Velebike Express(19.-21.6.)- bike avantura duga 150 km Sjevernim i Srednjim Velebitom započinje usponom iz Like na Velebit (visinska razlika 1600 m/nv), a nastavlja se kroz NP Sjeverni Velebit i Park prirode Velebit. Zbog smještajnih kapaciteta prvih 16-ero prijavljenih kreće u ovogodišnju nezaboravnu avanturu veličanstvenim Velebitom!

Za sve koji krajem ljeta ne mogu bez velebitskih izazova, ove godine po prvi puta kreće Velebike Marathon (26.-30.8.) – 250 km na mtb i gravel biciklima duž cijelog Velebita. Zbog smještajnih kapaciteta prvih 16-ero prijavljenih maratonaca  Srca Velebita ulaze u povijest.

Kraj velebitske sezone već tradicionalno pripada biciklijadi  i utrciUspon na Tulove grede (11.-13.9.) na težoj i lakšoj stazi u ženskoj i muškoj kategoriji te AC/DC kategoriji e-bikeova. Sasvim nove trase utrkeu odnosu na tri prethodne godine garantiraju i dosadašnjim natjecateljima nove i još većeizazove!

 

Više informacija, fotografije, GPX tragovi te prijavnice na: www.outdoorlab.hr

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.