Popuštanje mjera za skupove vraća u život kongresni i poslovni turizam

Popuštanje mjera za skupove vraća u život kongresni i poslovni turizam

Od sredine idućeg tjedna na snagu stupaju nove preporuke i mjere za organizaciju skupova prema kojima će se u zatvorenim prostorima omogućiti okupljanje do 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima do 300 posjetitelja. U njihovom kreiranju, u suradnji s ostalim strukovnim udruženjima, aktivno je sudjelovalo i Udruženje hotelijera HGK, kao i komorska Zajednica poslovnog turizma.

„Raduje nas da su uvaženi naši apeli jer ovo popuštanje mjera znači da se kongresna industrija, kao bitan segment našeg turizma i gospodarstva, vraća u život“, istaknula je predsjednica Zajednice poslovnog turizma HGK Jasmina Bilać.

Odmah nakon najave o popuštanju mjera, Josipa Jutt Ferlan, predsjednica Udruženja hotelijera HGK i direktorica Zagreb City Hotels-a najavila je da će za agencije i organizatore događanja koji su članovi Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) i Zajednice poslovnog turizma HGK upriličiti prvi post-korona MIM (Meeting Industry Meeting) edukativnog karaktera.

„Riječ je o edukativnom druženju tijekom kojeg ćemo na konkretnim primjerima pokazati kako organizirati hotelsko poslovanje u skladu s propisanim mjerama HZJZ-a“, pojasnila je Jutt Ferlan, dodavši kao će se skup održati u Hilton GardenInn hotelu koji je dio Zagreb City Hotels grupacije.

MIM je zakazan za četvrtak, 28. svibnja, u 15 sati, a za članove Zajednice poslovnog turizma HGK i HUKPT  izvan Zagreba koji žele prisustvovati druženju, domaćini su ponudili i besplatan smještaj u njihovim hotelima i apeliraju da se gosti pridržavaju propisanih mjera o udaljenosti i dezinfekciji ruku.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.