Predstavljen novi turistički vizualni identitet Karlovačke županije

Predstavljen novi turistički vizualni identitet Karlovačke županije

Karlovačka županija, koja posljednjih godina bilježi porast broja turista, dobila je novi turistički vizualni identitet te je osmislila cjelokupni identitet brenda, koji bi ju trebao dodatno pozicionirati na turističkoj karti Hrvatske s međunarodnom prepoznatljivošću.

Novi turistički vizualni identitet, koji je osmislio tim agencije Millenium promocija, inspiriran je ključnim prednostima i asocijacijama Županije, rijekama, šumama te jedinstvenom geografskom pozicijom u srcu Hrvatske. Podsjetimo, Karlovačka županija se smatra najzelenijom hrvatskom županijom, bogata je rijekama, naslanja se na najposjećeniji hrvatski nacionalni park Plitvička jezera, a prostorno povezuje panonsku Hrvatsku s jadranskom te Sloveniju s Bosnom i Hercegovinom.

Autohtonost, otvorenost, dinamičnost, uzbudljivost, inspiracija i bajkovitost ključni su elementi brenda Karlovačke županije. U agenciji koja je istražila potencijale turističke ponude u Karlovačkoj županiji, te se savjetovala s ključnim javnostima, drže kako se diferencijacija županije temelji na njezinoj jedinstvenoj prirodi te geografskoj i prometnoj poziciji. Ona je dostupna i nudi iznimno prirodno okruženje, pogodno za kreiranje atraktivnih turističkih sadržaja, aktivnosti, iskustava i doživljaja. Ima iznimnu povijesno-kulturnu baštinu, o čemu svjedoče priče i legende, atraktivna arhitektonska zdanja i jedinstveni povijesni spomenici, umjetnička djela te velikani koji su ovdje stasali, živjeli ili se inspirirali, poput Nikole Tesle, braće Seljan, Ivane Brlić Mažuranić, Jurja Križanića, Vjekoslava Karasa, obitelji Frankopan… Istodobno su stanovnici županije gostoljubivi i otvoreni, poduzetni i ponosni na svoj identitet, žive s prirodom, čuvaju tradiciju i razvijaju kvalitetnu eno-gastronomsku ponudu.

„Bogatstvo prirodnim ljepotama, jedinstvene rijeke i šume, očuvano kulturno nasljeđe, tradicijski proizvodi te gastronomija čine Karlovačku županiju autohtonom i privlačnom različitim segmentima gostiju. Pritom je njezin dodatni adut blizina Zagreba, ali i činjenica da leži na ključnim prometnim koridorima, koji ju čine lako dostupnom“, izjavio je prof. dr. sc. Božo Skoko koji je s timom za brendiranje destinacija Millenium promocije i dizajnerom Vladimirom Resnerom proteklih mjeseci radio na definiranju identiteta i brenda Karlovačke županije.

„Logotip Karlovačke županije grafička je interpretacija vjetrenjače, dječje igračke složene od kapljica koje simboliziraju mnoštvo rijeka i rječica županije, odnosno lista koji je simbol bogatstva šuma. A u izvedbi su nas inspirirali i mlinovi žličari s Rastoka. I sve to s prepoznatljivom karlovačkom Zvijezdom u središtu, koja pak simbolizira geografski položaj i pripadnost destinaciji“, istaknuo je Vladimir Resner, autor novog vizualnog identiteta Karlovačke županije, koji simbolizira radost, raznolikost i zaigranost. Pored turističke primjene logotip ima svoje izvedenice i za druge djelatnosti u županiji.

Budući da je uz znak predstavljen i novi slogan In medias res autor pojašnjava kako novi slogan ne predstavlja samo tehničku informaciju o geografskom položaju Županije, nego nosi i emocionalnu vrijednost – poruku, koja kaže da se u toj županiji bave bitnim stvarima, da su brzi i učinkoviti te poručuju turistima kako su u centru zbivanja, u srcu Hrvatske. Slogan je izabran kao najatraktivniji između nekoliko ponuđenih, temeljem provedenog istraživanja među ciljnim skupinama.

A osim tima stručnjaka, u definiranju brenda Karlovačke županije sudjelovali su i predstavnici svih segmenata Županije, odnosno gradova, općina i turističkih zajednica s tog područja.

Župan Karlovačke županije Damir Jelić zahvalio je svima koji su sudjelovali u stvaranju brenda i vizualnog identiteta Karlovačke županije te pozvao stanovnike Županije da i sami istraže skrivene kutke svoga kraja te budu promotori svoga zavičaja. (Karlovačka županija)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.