Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights

Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights

U novigradskom restoranu Oliveto održana posljednja ovogodišnja večera u sklopu projekta Aminess Wine&Gourmet Nights, a osamdesetak zaljubljenika u gastronomiju uživalo je u okusima koje su za njih pripremali domaćin chef David Skoko te njegovi gosti.

Gosti su imali priliku pozdraviti vrhunske kulinarske vještine chefa Hrvoja Zirojevića koji je zajedno sa chefom Skokom pripremio izuzetna četiri riblja slijeda dostojna finala ovogodišnjeg izdanja. Za desert je bila zadužena slastičarka Larisa Sossa iz Aminessa koja je oduševila slatkim kreacijama, a kako bivečera bila potpuna pobrinuo se vinar Ivica Matoševićs biranim sortama.

Aminess Wine&Gourmet Nights su večere koje od ožujka do listopada organizira turistička kompanija Aminess s ciljem promocije istarske gastronomije na području Novigrada. Ove je godine održanoosam večera na kojima je uživalo više od 600 posjetitelja iz cijele regije, a koji su time upoznali raznovrsnu gastronomsku ponudu s naglaskom na lokalnim namirnicama.

„Treća sezona Aminess Wine&Gourmet Nights večera je iza nas. Sretan sam i ponosan što smo ovim projektom uspjeli okupiti tako veliku ekipu profesionalaca kako bi brojnim gostima predstavili najbolje od istarske kuhinje s fokusom na lokalne namirnice. Baš je svaka večera bila nekako posebna, tako da se zahvaljujem i organizatorima te s veseljem iščekujem sljedeće izdanje“, izjavio je David Skoko.

Uz Skoku, ove su sezone posebnom gourmet iskustvu doprinijeli i brojni drugi vrhunski kuhari među kojima su slovenski chef Janez Bratovž, dobitnik Michelinove zvjezdice Deni Srdoč, vlasnik Gastro Kluba Dragan Jovanović, mladi Marko Botić iz Half 8 restorana tetalentirani slovenski chef Jorg Zupan. Uz odlična jela, gosti su mogli kušati vina lokalnih vinara kao što su Kabola, Degrassi, Tomaz, Coronica i Matošević te craft pivu i koktele koje je spravljao poznati barista Vjenceslav Mandić Kishoni.

Projekt organizira turistička kompanija Aminess iz Novigrada, a njegovo četvrto izdanje,u sklopu kojeg će David Skoko ponovno kuhati u društvu poznatih chefovaza posjetitelje restorana Oliveto i Half 8, počinje u ožujku sljedeće godine.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.