Istria300 - novi sportski događaj za ambiciozne ljubitelje biciklizma iz čitavog svijeta

Istria300 - novi sportski događaj za ambiciozne ljubitelje biciklizma iz čitavog svijeta

U subotu, 10. listopada 2020. godine, Poreč će biti domaćin prvog izdanja međunarodnog biciklističkog događaja Istria300, koji će ambiciozne ljubitelje biciklizmaprovesti kroz čak 300 kilometara cesta u Istri. Jedna od posebnosti događaja Istria300 je da će sudionici za vrijeme samog trajanja vožnje moći odabrati koju udaljenost žele prijeći, a na raspolaganju će biti čak tri dužine – 300km, 235km i 155km. Pod sloganom „Ride Your Limits“ Istra nudi idealne uvjete za biciklizam i upečatljive rute po nekim od najljepših istarskih cesta i spektakularnim lokacijama koje će sudionicimaosigurati nezaboravno biciklističko iskustvo.

Osim samog biciklističkog događaja u sklopu manifestacije Istria300 u Poreču će od 8. od 11. listopada biti organiziran i Istria300 Expo koji će posjetiteljima i sudionicima nuditi pregršt sportskih sadržaja, zanimljiva predavanja i poseban obiteljski program.

Organizatori manifestacije su Vladimir Miholjević, proslavljeni bivši hrvatski biciklist i Julius Rupitsch, organizator prestižne brdske utrke Großglockner Berglauf u Austriji. Vladimir Miholjević domaćoj je publici poznat i kao organizator utrke Tour of Croatia od 2015. do 2018. godine, dok je ove godine organizirao utrku CroRace koja je okupila poznata imena svjetske biciklističke scene.

„U Poreču smo pronašli savršeno okruženje za organizaciju inovativnog i modernog biciklističkog događaja koji je privlačan i na međunarodnoj razini. Ovim događajem želimo ovu regiju učiniti privlačnom svjetskoj biciklističkoj zajednici”, ističe Julius Ruptisch.

Kako bi Istria300 na vrijeme uvrstili u svoj sportski kalendar, otvorene su pretprijave koje traju do 9. prosinca 2019. godine, dok se službene prijave otvaraju nakon prezentacije konačnih ruta 10. prosinca 2019. godine.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.