Putopisno predavanje člana FIJET-a, fotografa i putopisca Jurice Galića Juke - "Drevna Nubija"

Putopisno predavanje člana FIJET-a, fotografa i putopisca Jurice Galića Juke - "Drevna Nubija"
DREVNA NUBIJA JURICA GALIĆ JUKA
Pozivate se na putopisno predavanje Jurice Galića Juke hrvatskog putopisca, profesionalnog fotografa i svjetskog putnika iz Splita. Naslov predavanje je  "Drevna Nubija" (Sudan), a održat će se u Kulturnom centru Mesnička, Zagreb - Kranjčevićeva ulica 16a, u srijedu 8. veljače u 20 sati. Ulaz je slobodan. 
 
Ukratko o predavanju: Jurica Galić vas vodi kroz dvadeset dana i 2.553 terenska kilometra na najvažnije povijesne lokacije (sjevernog) Sudana. Zajedno ćete obići najvažnije od čak 220 sudanskih piramida (Egipat ih ima „tek“ 118). Popet ćete se i na najsvetiju planinu drevnog svijeta Jebel Barkal, te razjasniti zašto se najvažnije svetište drevnog Egipta nalazi upravo u – Sudanu. Vidjet ćete kako izgleda utakmica niže lokalne lige koja se igra bez kopački, nubijsko hrvanje, ples tajanstvenih derviša i boravak u sudanskom pritvoru nakon građanskih nemira u kojima se pucalo na prosvjednike. Bez obzira na dramatičan završetak ovog putovanja, autor će vam objasniti zašto i dalje smatra da su Sudanci, uz Irance i ljude s prostora bivše Jugoslavije zapravo najbolji domaćini na svijetu.

 O autoru: Jurica Galić Juka hrvatski je putopisac, profesionalni fotograf i svjetski putnik iz Splita. Stalni je suradnik kultnog časopisa "Meridijani" i član FIJET-A, najstarijeg svjetskog udruženja putopisnih žurnalista. U fotografiji je osvojio pedesetak svjetskih i nacionalnih nagrada, a na izložbama je samostalno izlagao 13 puta. Za svoja putovanja kaže da su mu poslanje a ne puko prevaljivanje kilometara. Njegov žanr je putopisna i dokumentarna fotografija, a omiljene teme su portreti, ulica, pejzaž i ostaci drevnih civilizacija.

 Društvene mreže;

https://www.instagram.com/jurica_galic_juka/

https://www.youtube.com/c/JuricaGali%C4%87Juka

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.