Donja Dubrava uživala u mirisima i okusima svojih proizvoda

D.DUBRAVA

U Donjoj Dubravi održana je tradicionalna manifestacija „Dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje“ koja već dvanaestu godinu dovodi proizvođače i poklonike domaćeg voća i povrća te drugih ekoloških proizvoda.Manifestacija je prvi puta održana 2007. godine na inicijativu obitelji Sabol, koja je i danas jedan od nosivih stupova organizacije. Svoje ekološke proizvode ove godine predstavilo je 50 izlagača iz 4 županije.

Načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga zahvalio je prilikom otvorenja svim proizvođačima i posjetiteljima na angažmanu, institucijama na potpori te Udruzi DUGA, društvu za biološko dinamičko gospodarenje koja od početka prati samu manifestaciju.Generalni pokrovitelj 12. Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje je Međimurska županija te je župan Matija Posavec zahvalio organizatorima jer manifestacija osim što uključuje velik broj udruga, nudi domaće ekološke proizvode, brojna autohtona jela od luka, ali i kroz izložbu ručnih radova Udruge žena Donja Dubrava, rukotvorine koje stvaraju vrijedne ruke naših sugrađana. 

Ministar gospodarstva, obrta i poduzetništva Darko Horvat, otvarajući manifestaciju poželio je svima puno poduzetničkog uspjeha koje prati mukotrpan rad, energija i marljivost, a što je odlika mještana Donje Dubrave.Tijekom otvorenja gostima se predstavio Andrija Maronić na cimbalama te recitatorica Marija Duhović. Profesor Željko Sobotka održao je predavanje o ljekovitim svojstvima luka, dok su u kulturnom programu sudjelovali članovi KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava i Saša Štefić.Brojni gosti koji su pohodili Donju Dubravu još su jednom potvrdili rastući značaj Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.