D-Marin podržava lokalni sport, kulturna događanja i volonterski rad doniranjem 39.500 € u dobrotvorne svrhe

D-Marin podržava lokalni sport, kulturna događanja i volonterski rad doniranjem 39.500 € u dobrotvorne svrhe

D-Marin, mreža premium marina, donirao je ukupno 39.500 eura dobrotvornim organizacijama u Hrvatskoj kako bi očuvali kulturnu baštinu i nacionalnu tradiciju, potaknuli popularnost sporta među mladima te se uključili u razvoj i napredak lokalnih zajednica.

Ove donacije, u vrijednosti od 39.500 eura, čine dio dugoročnih investicijskih planova D-Marina za Hrvatsku, čime kompanija izravno podržava lokalne zajednice i tradicije u destinacijama u kojima se nalaze D-Marin marine, u želji da one i dalje privlače posjetitelje koji žele doživjeti sve ono što ovu zemlju i njezinu obalu čini posebnom. D-Marin upravlja sa 23 marine na Mediteranu i Emiratima od čega su čak četiri smještene u Hrvatskoj - marina Borik u Zadru, Dalmacija u Sukošanu, Tribunj i marina Mandalina u Šibeniku.

Dio ove donacije je usmjeren i podršci sportu, prepoznajući pozitivan utjecaj uspješnih klubova na zajednicu i inspirirajući talentirane mlade ljude da slijede svoje strasti. D-Marin donacija košarkaškom klubu Diadora iz Zadra poslužila je za organizaciju klupske ljetne lige. Značajna potpora upućena je i u program mlade nogometne momčadi NK Bibinje čime je Klubu omogućeno investiranje u novu opremu te poticanje mladih iz Hrvatske da se bave sportom.

 "S više od stotinu djece u našoj nogometnoj školi, sponzorska sredstva D-Marina odigrala su ključnu ulogu u poticanju njihova razvoja, poboljšanju njihova općeg blagostanja i unapređenju njihovih sportskih vještina. Zahvalni smo D-Marinu na podršci i što  u prepoznali naše potrebe čime su ostvarili dubok i pozitivan utjecaj na naš klub", izjavio je Roko Iglić, sportski direktor NK Bibinje.

Podrška D-Marina uključuje i potporu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sukošan, udruzi na koju se lokalna zajednica oslanja. "Sredstva koja nam je donirao D-Marin, koristit ćemo za poboljšanje sustava zaštite od požara i sustava spašavanja na području općine Sukošan. Ova podrška ključna je za našu spremnost i sposobnost pružanja važne i potrebne usluge pomoći cijeloj zajednici", izjavio je Milan Ročak, predsjednik društva i zapovjednik vatrogasaca.

D-Marin se također uključio i u dugogodišnje kulturne događaje duž hrvatske obale, jačajući koheziju zajednice i potičući razvoj turizma. Jedna od ključnih donacija D-Marina  je i ona prema Turističkoj zajednici Tribunj kojom se gradu olakšala organizacija događaja poput glazbenih festivala i nastupa folklornih ansambla. Osim toga, D-Marin marina Tribunj jedna je od značajnijih poslodavaca na tom području budući da većinu zaposlenika čini upravo lokalno stanovništvo.

Oliver Dörschuck, glavni izvršni direktor D-Marina, izjavio je: "Ponosni smo što podržavamo budućnost Hrvatske ovim donacijama. Hrvatska je domaćin četirima našim marinama i namjera nam je sačuvati njene tradicije, kulturu i okoliš u svim mogućim oblicima. Naše marine pozitivno doprinose zajednici i uvijek ćemo tražiti nove načine kako možemo biti povezani s lokalnom zajednicom."

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.